Skip to main content

Wat is een dehydrator?

Wat is een dehydrator

Een dehydrator gebruikt een warmtebron en een luchtstroom om het vocht in het voedsel te verminderen. Het vochtgehalte van voedsel is gewoonlijk zeer hoog, typisch 80 tot 95% voor fruit en groenten en ongeveer 50 tot 75% voor vlees. Het verwijderen van vocht uit voedsel voorkomt dat verschillende bacteriën zich in het voedsel vermenigvuldigen. Bovendien vermindert het verwijderen van water uit voedsel het gewicht van het voedsel.

TIP: Het grootste voordeel van drogen in een dehydrator is dat voedingstoffen behouden blijven en het voedsel veel langer bewaard kan blijven nadat het gedroogd is.

De basiscomponenten van een commerciële droogoven omvatten gewoonlijk een verwarmingselement, een elektrische ventilator, ventilatieopeningen voor de luchtcirculatie en bakjes om het voedsel in te bewaren. Het verwarmingselement van de dehydrator, de ventilator en de ventilatie werken gelijktijdig om warme lucht over het voedsel te laten circuleren, waardoor de verdamping van het oppervlak wordt versneld en het voedsel wordt verwarmd, waardoor ook het vocht binnenin vrijkomt. Dit proces gaat door tot het voedsel gedroogd is tot een veel lager vochtgehalte, gewoonlijk minder dan 20%.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *