Appelmoes drogen in een voedseldroger

Hoe moet je appelmoes drogen?

Appelmoes is lekker om te eten wij verschillende gerechten maar wist je dat je appelmoes ook kon drogen in een droogoven? Je kan er gedroogde appelmoes van maken. Dit zijn eigenlijk dunne vellen die je droogt. Gedroogde appelmoes wordt ook wel fruity leather genoemd. Het is redelijk eenvoudig om te maken. Het best maak je thuis zelf vers zonder conserveermiddelen. Als je dit hebt gedaan neem je bakpapier. Hierop smeer je een dunne laag zodat het volledige droogrek – rooster of lade vol licht. Je kan ook droogvellen gebruiken maar omdat je de appelmoes volledig er op smeert raden we dit af. Je herbruikbare droogvel zal verkleuren anders. Zet de gedroogde appelmoes 18 uur in de voedseldroger op 45 °C.

TIP: Je kan appelmoes drogen dit wordt fruity leather genoemd. Je kan het ook dikker smeren maar dan moet je het nog langer drogen. Als je gedroogde appelmoes met warm water mengt wordt het terug appelmoes.

Stappenplan: zelf appelmoes drogen

 1. Maak zelf verse appelmoes.
 2. Gebruik bakpapier en smeer hierop een dunne laag appelmoes van 0,5 cm.
 3. Leg het bakpapier op een droogrooster en steek het in de voedseldroger.
 4. Zet de temperatuur op 45 °C en stel de timer in op 18 uur.
 5. Laat het goed drogen en controleer na de droogtijd of het goed droog is. Het voelt een beetje lederig aan.
 6. Na het drogen rol je het bakpapier met de gedroogde appelmoes op en daarna terug af zodat je het makkelijk van het bakpapier kunt nemen. Het lijkt een beetje op leer. Je kan het rollen. Je hebt nu je eigen gedroogde appelmoes rol gemaakt.
 7. Bewaar het bij voorkeur op een donkere plaats in een weckpot. Het blijft ongeveer 1 maand houdbaar na het drogen.

Wat is de juiste droogtijd voor appelmoes?

We drogen appelmoes 20 uur lang in de voedseldroger. Het drogen van appelmoes duurt lang omdat het veel vocht bevat. Als het breekt na het drogen heb je het te dun of te dik gemaakt.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om appelmoes te drogen

Appelmoes drogen we op een temperatuur van 45 °C in de voedseldroger. Gedroogde appelmoes is een heerlijk gezonde snack die je gewoonweg een geprobeerd moet hebben. Na het drogen kan je de gedroogde appelmoes plooien. Vandaar de naam Fruity Leather.

Appelmoes voedseldroger
Voordelen gedroogde appelmoes
 • Gedroogde appelmoes is zoet en sterk van smaak
 • Als je het mengt met water wordt het terug appelmoes
 • Gezonde snack
 • Als je het mengt met water wordt het terug appelmoes
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Appelmoes drogen in de oven

Je kan appelmoes ook drogen in een oven. Zet je oven op 60 tot 90 °C en droog het 6 – 8 uur.

Bron: https://thehomeintent.com/dehydrating-applesauce/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0