Skip to main content

Voedseldroger vlees

Voedseldroger vlees

Wil jij vlees voedsel drogen? Lees dan zeker verder!

Vlees drogen vereist andere stappen dan bijvoorbeeld bananen drogen of soepgroente drogen. Met vlees drogen is het al snel oppassen het vlees kan rot worden en er kunnen snel bacteriën ontstaan als je het niet tegoei doet. Juist daarom hebben we dit stappenplan opgesteld om de risico’s te verminderen. Hier kom je te weten hoe je eenvoudig vlees droogt met een voedseldroger!

  1. Kook het vlees eerst zodat alle bacteriën gedood worden!
  2. Verwijder zoveel mogelijk vet van het vlees, aangezien hier veel vocht in zit.
  3. Gebruik antikleefpapier of anti-aanbakpapier om te voorkomen dat kleine stukjes gedroogd vlees in je voedseldroger valt.
  4. Leg daarna de stukjes vlees in je voedseldroger en zorg er zeker voor dat de stukjes elkaar niet aanraken.
  5. Droog ongeveer zes uur op 74 °C
Kook het vlees eerst zodat alle bacteriën gedood worden!

Hoelang kun je gedroogd vlees bewaren?

Je kunt gedroogd vlees maximum 2 weken ongekoeld bewaren. Denk eraan dat er zo weinig mogelijk vet aan het vlees mag zitten als je vlees gaat drogen!

  • Als het vlees nog zacht aanvoelt vanbinnen en vanbuiten hard is moet je oppassen! Je wilt altijd zeker zijn dat het vlees voldoende gedroogd is!
  • Als het vlees naar rot vlees ruikt weet je dat je het niet moet opeten!
We raden aan om vlees altijd gekoeld te bewaren, om het risico te beperken.
Excalibur 4948CDFB
Meest populair Espressions EP5600
Brod en Taylor Sahara
Stockli Voedseldroger RVS en timer

 



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *