Voedseldroger vlees

Wil jij vlees voedsel drogen? Lees dan zeker verder!

Vlees drogen vereist andere stappen dan bijvoorbeeld fruit drogen of kruiden drogen. Met vlees drogen is het al snel oppassen het vlees kan rot worden en er kunnen snel bacteriën ontstaan als je het niet tegoei doet. Juist daarom hebben we dit stappenplan opgesteld om de risico’s te verminderen. Hier kom je te weten hoe je eenvoudig vlees droogt met een voedseldroger!

  1. Kook het vlees eerst zodat alle bacteriën gedood worden!
  2. Verwijder zoveel mogelijk vet van het vlees, aangezien hier veel vocht in zit.
  3. Gebruik antikleefpapier of anti-aanbakpapier om te voorkomen dat kleine stukjes gedroogd vlees in je voedseldroger valt.
  4. Leg daarna de stukjes vlees in je voedseldroger en zorg er zeker voor dat de stukjes elkaar niet aanraken.
  5. Droog ongeveer 10 tot 12 uur op 72 °C

Wil jij de meest populaire snack voor de voedseldroger maken? Je hebt het vast wel al eens horen vallen. beef jerky. Lees ons volledig stappenplan met foto’s hoe je beef jerky maakt in de voedseldroger.

Hoelang kun je gedroogd vlees bewaren?

Je kunt gedroogd vlees maximum 2 weken ongekoeld bewaren. Denk eraan dat er zo weinig mogelijk vet aan het vlees mag zitten als je vlees gaat drogen!

  • Als het vlees nog zacht aanvoelt vanbinnen en vanbuiten hard is moet je oppassen! Je wilt altijd zeker zijn dat het vlees voldoende gedroogd is!
  • Als het vlees naar rot vlees ruikt weet je dat je het niet moet opeten!

OPGELET: We raden aan om gedroogd vlees niet in de koelkast te bewaren omdat het anders kan gaan schimmelen.

10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
vlees drogen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0