Skip to main content

Voedseldroger vlees

Voedseldroger vlees

Wil jij vlees voedsel drogen? Lees dan zeker verder!

Vlees drogen vereist andere stappen dan bijvoorbeeld bananen drogen of soepgroente drogen. Met vlees drogen is het al snel oppassen het vlees kan rot worden en er kunnen snel bacteriën ontstaan als je het niet tegoei doet. Juist daarom hebben we dit stappenplan opgesteld om de risico’s te verminderen. Hier kom je te weten hoe je eenvoudig vlees droogt met een voedseldroger!

  1. Kook het vlees eerst zodat alle bacteriën gedood worden!
  2. Verwijder zoveel mogelijk vet van het vlees, aangezien hier veel vocht in zit.
  3. Gebruik antikleefpapier of anti-aanbakpapier om te voorkomen dat kleine stukjes gedroogd vlees in je voedseldroger valt.
  4. Leg daarna de stukjes vlees in je voedseldroger en zorg er zeker voor dat de stukjes elkaar niet aanraken.
  5. Droog ongeveer 10 tot 12 uur op 72 °C

Wil jij de meest populaire snack voor de voedseldroger maken? Je hebt het vast wel al eens horen vallen. beef jerky. Lees ons volledig stappenplan met foto’s hoe je beef jerky maakt in de voedseldroger.

Hoelang kun je gedroogd vlees bewaren?

Je kunt gedroogd vlees maximum 2 weken ongekoeld bewaren. Denk eraan dat er zo weinig mogelijk vet aan het vlees mag zitten als je vlees gaat drogen!

  • Als het vlees nog zacht aanvoelt vanbinnen en vanbuiten hard is moet je oppassen! Je wilt altijd zeker zijn dat het vlees voldoende gedroogd is!
  • Als het vlees naar rot vlees ruikt weet je dat je het niet moet opeten!
We raden aan om gedroogd vlees niet in de koelkast te bewaren omdat het anders kan gaan schimmelen.
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *