Droogmatjes voedseldroger

droogmatjes voedseldroger

Waarom droogvellen gebruiken?

Droogmatjes ook droogvellen genoemd zijn eigenlijk aanbevolen als je veel gebruik maakt van een voedseldroger. Niet alleen beschermen ze de bodem van de voedseldroger tegen sap en vocht wat naar onder kan druipen tijdens het drogen. Het is onmisbaar als je kruiden droogt. Veel kruiden zijn te klein en vallen door het rooster. Vandaar dus dat droogmatjes de ideale oplossing zijn.

De droogmatjes die wij gebruiken zijn die van Wartmann. Deze kosten wel iets duurder maar zijn voor zeer goede kwaliteit, herbruikbaar je kan ze dus wassen na gebruik. Verder zijn ze niet alleen geschikt voor in je voedseldroger maar kan je ze ook in de oven als bakpapier gebruiken.

Koop een Voedseldroger via onze partner Marmelot en krijg gratis 2 herbruikbare droogmatjes bij je bestelling!

Kwaliteitsvolle Droogvellen

Hoe gebruik je droogmatjes?

Op deze pagina geven we een demonstratie waarop je duidelijk de stappen kan zien voor het juiste gebruik van droogmatjes. Meestal zijn droogmatjes te groot voor één rooster en juist om die reden kan je ze makkelijk op maat knippen. Hieronder alle stappen met foto hoe jij effectief gebruikt maakt van je droogmatjes.

Voordelen droogmatjes voedseldroger
  • Ze zijn van hoge kwaliteit
  • Herbruikbaar
  • Makkelijk schoon te maken
  • Beschermt de bodem van je voedseldroger
  • Je kan ze op maat snijden
  • Geschikt voor in de oven

TIP: Wist je dat de Wartmann droogmatjes herbruikbaar zijn en tevens geschikt voor in de oven als bakpapier te gebruiken. Ze zijn echt van hoge kwaliteit gemaakt en mogen niet ontbreken in jouw arsenaal.

herbruikbaar bakpapier oven
Wat is het verschil tussen een teflonmat en een siliconenmat en welke is het meest geschikt om voedsel te drogen in de voedseldroger en kun je ze ook in de gewone oven gebruiken en tot hoeveel graden?

De teflon droogmatten zijn gladder van structuur, kruiden en fruit blijven niet zo snel kleven als bij siliconen droogmatjes. Zowel de teflon als de siliconen droogvellen kan je ook gebruiken in de oven. Let wel op de teflon droogmat van Wartmann gaat tot 260 °C. De siliconenmatten gaan tot 280 °C. Dit verschilt ook per droogmat lees dus goed de productinformatie van de betreffende droogmatjes.

10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Kwaliteitsvolle Droogvellen
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0