Augurken drogen in een voedseldroger

Hoe moet je augurken drogen?

Augurk is een vrucht van de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn. Je kan het zo eten lekker pittig maar wist je dat je het ook kan drogen? Als je het droogt blijven de vitamine behouden en het is bovendien een gezonde pittige snack die nog sterker smaakt. Op deze pagina het stappenplan verse augurken drogen in een dehydrator.

TIP: Je kent augurken in azijn maar het proeft niet altijd zoals je het kent van augurk. Je kan ze vers maken en drogen dan heeft het meer weg van komkommer en het is veel lekkerder als augurk in azijn.

Stappenplan: zelf augurken drogen

 1. Koop verse augurken.
 2. Was ze goed af met water.
 3. Schil de augurken met een patattenmesje of dunschiller.
 4. Snij de augurken in dunne repen van 0.5 mm. Gebruik een mandoline voor de beste resultaten.
 5. Verdeel de augurk reepjes op het droogrek of rooster en zet het in de voedseldroger.
 6. Zet de temperatuur op 50 °C en laat het 8 uur drogen.
 7. Controleer na 8 uur of de augurken voldoende gedroogd zijn.

Wat is de juiste droogtijd voor augurken?

We drogen augurk 14 uur lang in een dehydrator. Draai het rooster om nadat de helft van de droogtijd verstreken is. Dit doen we omdat de augurk plakjes dicht bij het warmte element sneller gedroogd zijn als degene verder af. Laat ze na het drogen afkoelen en bewaar ze op een donkere plaats. Een weckpot of bewaardoos is ideaal.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om augurk te drogen

Augurk drogen we op een temperatuur van 50 °C in de voedseldroger. Gedroogde augurk is een gezonde natuurlijke snack die je gewoonweg moet geprobeerd hebben.

Augurken voedseldroger
Voordelen gedroogde augurken
 • Gedroogde augurk is lekker en sterk van smaak
 • Je kan het gebruiken in soep
 • Gezonde snack
 • Het blijft veel langer houdbaar
 • Vitamine blijven behouden
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

1 Reactie
 1. Na 2,5 uur waren mijn augurken al bijna tot niks verschrompeld. Met de dikte vs duratie en hitte klopt er volgens mij helemaal niks van.

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0