Spinazie drogen

Hoe moet je Spinazie drogen?

Spinazie is dun dus het drogen hiervan gaat redelijk snel vergeleken met fruit. Hieronder eenvoudig uitgelegd hoe je spinazie moet drogen in een droogoven.

 1. De spinazie grondig wassen.
 2. Wassen en controleren op dode delen van de spinazieblaadjes om besmetting te voorkomen.
 3. Verwijder overtollig water en grote stelen.
 4. Steek daarna de spinazie in de voedseldroger.
 5. Droog het 10 uur op 50 °C.

TIP: U hoeft de bladeren niet helemaal te drogen. Verwijder de grote stelen, ze hebben de neiging taai te worden als ze gedroogd zijn. Hopelijk kun je nu genieten van heerlijk gedroogde spinazie.

10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Hoelang droog je spinazie?

Spinazie drogen we 10 uur lang in de voedseldroger. Verdeel ze over de drooglades. Ze mogen een beetje over elkaar liggen tijdens het drogen dit kan geen kwaad.

0
UUR DROGEN

Op welke temperatuur droog je spinazie?

Spinazie drogen we zoals de meeste groente en kruiden op 45 tot 50 °C in de voedseldroger. Spinazie is een powerfood. Hoe lager de temperatuur hoe beter vitaminen behouden blijven.

Gedroogde spinazie

Spinazie drogen extra tips

 • Op deze pagina laten we zien hoe je spinazie droogt met een voedseldroger.
 • Gedroogde spinazie zit boordevol vitaminen en ijzer je kan het gebruiken in soepen, sauzen maar ook smoothies en gezonde drankjes. Gedroogde spinazie gaat ook goed samen met aardappelpuree. Na het drogen kan je ze zo bewaren of verpulveren met je hand.
 • Gedroogde spinazie kan je makkelijk en snel drogen. Spoel de spinaziebladeren af met water, dep ze daarna droog met keukenpapier of een keukenhanddoek.
 • Verdeel ze over de droogrekken. Ze mogen een beetje over elkaar liggen dit kan niet zoveel kwaad.
 • Gebruik alleen verse spinazie dus geen diepgevroren.
 • Zet de voedseldroger op 55 graden en droog het 10 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 60 graden zetten om tijd uit te sparen.
 • Tijdens het drogen krimpt de spinazie en wordt het iets geler van kleur. Het is ook krokant je kan het makkelijk breken met je hand. Je kan het met de hand verpulveren tot spinaziekruiden. Gebruik een vijzel of kruidenmolen om het tot poeder te vermalen.
 • Gedroogde groente zoals spinazie kan je tot 1 jaar bewaren.
 • Bewaar gedroogde spinazie op een donkere droge plaats in een bewaardoos, weckpot of vacuumzak.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0