Beste vacuummachine

Bewaar je voedsel langer met een Vacuummachine

Zoek jij een manier om voedsel langer te bewaren? Vind jij het vervelend om etensresten altijd weg te moeten gooien? Laat me je dan zeggen dat er een oplossing bestaat hiervoor. Met een vacuummachine kun je voedsel tot wel 8 keer langer bewaren. Het werkt heel gemakkelijk en als volgt:

Je steekt het voedsel dat je wilt bewaren in een vacuumzak. Hierna steek je de vacuumzak in een vacuummachine. Een vacuummachine zuigt lucht uit de vacuumzak zodat er weinig lucht overblijft in de vacuumzak. Bacteriën hebben zuurstof nodig om te snel te vermenigvuldigen. Doordat er weinig lucht in de vacuumzak zit wordt het bederf proces vertraagt tot wel 8 keer.

Zo kan je etensresten makkelijk vacumeren en daarna in de frigo of diepvries bewaren. Als je vacuum verpakt voedsel in de diepvriezer bewaart wordt de levensduur van het voedsel dramatisch verlengt.
Tegenwoordig is een vacuumsealer niet meer weg te denken. Da, heb ik het Voornamelijk over de commerciële sector. Veel voedsel wordt vacuum verpakt. In groot warenhuizen, in de horeca, supermarkten. Denk bijvoorbeeld aan viswaren die bijna altijd vacuum verpakt zitten.

Om een goed vacuum proces te garanderen is het van belang dat je een degelijke vacuummachine hebt. Juist om deze reden hebben we deze pagina gemaakt, zodat jij de beste vacumeermachine kan kiezen die het best bij je situatie past. Op deze pagina kan je een handige TOP 5 terugvinden met de beste vacuumsealers voor thuisgebruik. Verder beantwoorden we de meest gestelde vragen over vacuummachines zodat jij binnenkort makkelijk je voedsel kan vacumeren.

De beste vacuummachines

inmaakketel

De beste vacuummachine

Wij hebben alle modellen die we op deze pagina bespreken zelf getest en onder handen genomen. Dit komt omdat we via onze andere website Vacuumtest.be al jaren in deze sector actief zijn. Buiten onze eigen bevindingen hebben we honderden gebruikersbeoordelingen gelezen om tot een eindconclusie te komen voor onze aanbevelingen.

TOP 5 Vacuummachines

Waarom vacumeren?

Voedsel langer bewaren kan vanaf nu

Als je op een effectieve manier je voedsel langer wilt bewaren dan is vacumeren de meest doeltreffende manier buiten voedsel vriezen en voedsel drogen, om dit te bekomen. Een combinatie van vacumeren en voedsel invriezen zorgt er zelfs voor dat je het vacuum verpakt voedsel jaren kunt bewaren in je diepvriezer. Zeg neen vanaf nu tegen etensresten die verloren gaan. Als er restjes overblijven verpak je ze in een vacuumzak en je etensresten blijven zo 5 keer langer vers.

En niet alleen voor thuisgebruik is een vacuumsealer onmisbaar. In de vlees en vis sector is vacumeren gewoonweg niet meer weg te denken! Een slager bijvoorbeeld kan vlees dat er over blijft na het snijden makkelijk langer bewaren op deze manier.

Ga maar eens naar de supermarkt en bij de vlees en vis waren kijk je in de diepvriezer. Je zal merken dat veel vacuum verpakt is. En dit is ook niet meer dan normaal. Om de versheid van hun product te garanderen wordt gewoon naar de meest doeltreffende manier gezocht om dit te garanderen.

Of stel je de volgende situatie maar eens voor. Het is een zonnige zomerdag en je hebt een grootte barbecue georganiseerd bij jou thuis. Er zullen heel veel mensen komen genieten van al je heerlijke gegrilde steaks en spareribs.

Na je zal het al raden na het dit grootte eetfestijn zullen er heel veel etensresten overblijven, en ja het gaat hier om honderden euro’s en voeding dat in de beste gevallen slechts enkele dagen bewaart kan blijven in de frigo.

Nu als je al deze etensresten zou vacumeren dan blijven de etensresten veel langer houdbaar in de frigo. Als je beslist om ze te vacuum te verpakken en daarna in de diepvriezer te steken blijft het voedsel veel langer vers.

Zo zie je maar anders had je al dit lekkere voedsel moeten weggooien het ging hier om enkele honderden euro’s aan voedsel. Dit zou gewoon een zonde zijn geweest. Als je een restaurant hebt dan weet je hoe belangrijk een goede vacuummachine in huis hebben is. Je zal veel minder voedsel moeten weggooien en dit zal veel kosten uitsparen op lange termijn. Op deze pagina vind je alles over vacuummachines, hieronder alvast alle voordelen van een vacuumapparaat.

Mag ik vochtig voedsel vacumeren?

Het vacumeren van vochtig voedsel kan je apparaat beschadigen. Zorgt dat je altijd een vacuumzak met een vochtstip gebruikt, en als je vacuumsealer over een pulse functie beschikt dat je deze functie gebruik hierbij. Bekijk onze vacuumzak koopgids voor meer info hieroven.

Voedsel blijft langer vers
 • Een inmaakketel is makkelijker in gebruik
 • Micro-organismen krijgen geen kans
 • Je bespaart ruimte / Organisatie
 • Voorkom verspilling van voedsel
 • Bespaar geld
 • Bescherming
 • Veiligheid
 • Marineren
 • Opnieuw verzegelen

Vacuummachine Koopgids

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een vacuummachine is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria.

 • Vacuumpomp / Sterkte
 • Breedte van sealstrip
 • Het geluidsniveau
 • Prijs
 • Extern of kamer
 • Puls functie
 • Het merk

Vacuumzakken

Als je er zeker van wilt zijn dat je vacuumzak goed luchtdicht wordt getrokken dat kan je maar best een vacuumsealer kopen waarbij de pomp sterk genoeg is. De goedkoopste modellen zijn meestal niet geschikt voor commercieel gebruik. Als je als slager of veel aan de slag wilt gaan met sous vide kan je best één van de top apparaten komen in het assortiment.

Breedte van sealstrip

Zorgt dat de sealstrip altijd minimaal 28 cm is zodat je de meest vacuumzakken kan gebruiken in jou vacuummachine! Bijna alle modellen die aanbod komen in onze TOP 10 voldoen aan deze eigenschap.

Geluidsniveau

Hou er rekening mee dat bijna elke vacuummachine evenveel lawaai maakt. Het maakt herrie punt en daar komen we niet mee weg. Althans na het testen van onze budget winnaar de WM-2005 zijn we tot de conclusie gekomen dat deze vacuumsealer veel minder lawaai maakt dan zijn tegenhangers. Dus als je één van de stilste vacuummachines in huis wilt kan je met dit model niet mis slaan!

Het merk

Aangezien je met voedingsmiddelen werkt wil je zeker zijn van je zaak en een betrouwbaar merk kiezen is daarom ook aanbevolen. De meest betrouwbare merken zijn Lava, Caso, Foodsaver en Wartmann. Deze merken zijn al jaren actief in deze sector en hebben een groot assortiment apparaten met degelijke apparaten voor zowel huishoudelijk als professionele doeleinden.

Foodsaver FSV002

De vacuumzakken

Een goede vacuumzak mag zeker niet ontbreken als je voedsel wilt vacuumverpakken.
Ga naar de vacuumzakken koopgids voor meer inBekijk onze ultieme koopgids over vacuumzakken om alles hierover te weten te komen. Hierin bespreken welke vacuumzakken je het best gebruikt als je vochtig voedsel wilt vacumeren. Ook vind je op deze pagina onze betrouwbare partner die de beste vacuumzakken van Benelux verkoopt.

Prijs

Voor een degelijke vacuummachine betaal je al gauw 100 euro. Als je echt zeker wilt zijn van je zaak raden we aan of dit zijn beiden de top apparaten rond de prijsklasse van 169€.

Voor de duurdere commerciële modellen betaal je al snel 300 euro of meer. Tot slot kosten de kamervacuumsealer veel duurder als de duurste externe vacuummachines. Deze worden dan ook enkel in de commerciële sector gebruikt.

Extern of kamer

Zoals je boven in het hoofdstuk Hoe werkt een vacuummachine kon lezen zijn alle modellen voor thuis gebruik een externe vacuummachine. Dat wil dus zeggen dat je vacuumsealer enkel met vacuumzakken met structuur werkt.

Kamer-vacuummachine zijn veel groter en zwaarder en geschikt voor veelvuldig continue gebruik. Ze zijn vaak ook veel duurder en ze worden vaak gebruikt in warenhuizen, fabrieken en slagers.

Puls functie

Met de puls functie kan je kiezen hoe sterk je vacuumzak vacuum getrokken wordt. Als je op de puls knop, drukt begint de sealer te zuigen. Als je de puls knop los laat stopt de sealer met zuigen. Dit is extra handig als je zachte voedingswaren zoals brood wilt vacumeren. Zo zorg je ervoor dat ze zeker niet geplet worden. Verder is de puls functie ook handig als je voedsel met marinade wilt vacuum verpakken. Als je merkt dat de marinade opgezogen wordt kan je snel de puls knop loslaten zodat de marinade niet in het toestel terecht komt. Met altijd op met vochtige producten.

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0