Voedsel drogen in magnetron

Voedsel in de microgolf drogen

Fruit en groenten worden het best gedroogd in een voedseldroger, een snel alternatief is drogen in de magnetron. Maar niet alles soorten fruit en groenten kunnen gedroogd in een magnetron. Delicaat fruit zoals bananen werkt niet zo goed omdat ze worden beschadigd door de hitte golven.

Het belangrijkste is dat microgolven zich specifiek op water richten tijdens het verwarmen. Microgolven werken door golven van lange elektromagnetische straling uit te zenden die ervoor zorgen dat polaire moleculen in uw voedsel snel heen en weer gaan. Een magnetron verwarmt niet al je eten, maar verwarmt alleen het water. Het hete water draagt ​​op zijn beurt energie over aan de rest van je eten. Een voedseldroger daarentegen verwarmt alles gelijkmatig.

Drogen met een magnetron is een snelle manier om kleine hoeveelheden kruiden en sommige dunne groenten te drogen maar bij de meeste andere voedingsmiddelen is het niet succesvol.. Gebruik de ontdooi knop en ze zijn meestal binnen een paar minuten klaar. Tenslotte is de smaak van het voedsel dat in de magnetron gedroogd is, vaak te gaar in plaats van gedroogd.

10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
voedsel droger in microgolf
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0