Skip to main content

Voedsel drogen in magnetron

Voedsel drogen in magnetron

Uw eten in de microgolf 

Fruit en groenten worden het best gedroogd in een voedseldroger, een snel alternatief is drogen in de magnetron. Maar niet alles soorten fruit en groenten kunnen gedroogd in een magnetron. Delicaat fruit zoals bananen werkt niet zo goed omdat ze worden beschadigd door de hitte golven.

Het belangrijkste is dat microgolven zich specifiek op water richten tijdens het verwarmen. Microgolven werken door golven van lange elektromagnetische straling uit te zenden die ervoor zorgen dat polaire moleculen in uw voedsel snel heen en weer gaan. Een magnetron verwarmt niet al je eten, maar verwarmt alleen het water. Het hete water draagt ​​op zijn beurt energie over aan de rest van je eten. Een voedseldroger daarentegen verwarmt alles gelijkmatig.

Drogen met een magnetron is een snelle manier om kleine hoeveelheden kruiden en sommige dunne groenten te drogen maar bij de meeste andere voedingsmiddelen is het niet succesvol.. Gebruik de ontdooi knop en ze zijn meestal binnen een paar minuten klaar. Tenslotte is de smaak van het voedsel dat in de magnetron gedroogd is, vaak te gaar in plaats van gedroogd.

magnetron voedsel drogen
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *