Abrikozen Drogen

Hoe moet je Abrikozen drogen?

Abrikozen drogen wordt gedaan over de hele wereld. Voornamelijk in Kazakhstan en Rusland. Een typische zoetwaar is gedroogde abrikoos bedenkt in chocoladesaus. Je kan abrikozen drogen een oven maar een voedseldroger is de beste manier om een betere smaak te behouden. Het is zelf mogelijk om abrikozen in de zon te drogen dit wordt gedaan in Turkije en andere landen waar de temperaturen hoog zijn in de zomer.

Op deze pagina gaan we Abrikozen drogen in een voedseldroger. Zoals altijd Koop de abrikozen als ze volledig rijpt zijn. Het is belangrijk dat je de abrikozen schoon maakt voordat je ze gaat drogen. Hieronder het stappenplan Abrikozen drogen in een voedseldroger:

TIP: Zorg ervoor dat je altijd voldoende rijpe abrikozen gebruikt om te drogen zodat ze na het drogen lekker zoet van smaak zijn. Als je te rijpe abrikozen droogt gaan ze al snel bitter proeven.

Abrikozen drogen: Stappenplan

 1. Koop rijpe abrikozen voor een zoetere smaak.
 2. Maak de abrikozen schoon, laat ze 5 minuten weken in een kom met water en spoel ze daarna grondig af met water.
 3. Abrikozen met bruine plekken gooi je weg. Je wilt droge abrikozen langdurig bewaren dus het mag zeker niet bedorven zijn!
 4. Ontpit de abrikozen.
 5. Keer de abrikozen binnenstebuiten zodat het vruchtvlees naar boven bloot wordt gesteld aan de lucht.
 6. Dep de abrikozen proper met keukenpapier en leg ze verspreid op je droogrek of rooster.
 7. Gebruik Droogvellen indien mogelijk. Dit om lekken van sap te voorkomen op de bodem van je droogoven.
 8. Zet de droogoven op 57 °C en de timer op 15 tot 18 uur.
 9. Als de helft van de droogtijd verstreken is draai je het rooster om, omdat de abrikozen die dichter bij het warmte element zitten sneller droog zijn.
 10. Als de volledige tijd verstreken is check je of de abrikozen voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen. Herhaal deze stap indien nodig.
 11. De Abrikozen zijn gedroogd als ze droog maar zacht aanvoelen.
 12. Bewaar de abrikozen op een donkere, koele plaats liefst in een luchtdichte zak of weckpot in je keukenkast.

Wat is de juiste droogtijd voor abrikozen?

We drogen abrikozen 15 tot 18 uur. Abrikozen duren net zoals mango drogen iets langer dan de meeste fruitsoorten. Dit komt omdat een abrikoos veel dikker is dan bijvoorbeeld een plakje appel of peer. Check na de 12 uur drogen of de abrikozen voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen, herhaal deze stap indien nodig. Abrikozen zijn voldoende gedroogd als ze zacht maar droog aanvoelen.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om abrikozen te drogen?

Abrikozen droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C tot 60 °C in de voedseldroger. De regel hoe lager de temperatuur hoe beter smaken en vitaminen behouden blijven is hier van toepassing.

Gedroogde Abrikozen
Voordelen gedroogde abrikoos
 • Gedroogde abrikoos blijft langer houdbaar
 • Vitaminen blijven veel beter behouden
 • De smaak is zoeter en veel sterker
 • De smaak is zoeter veel sterker
 • Lekker bij muesli en yoghurt
 • Zit boordevol vitamine A en Kalium
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Abrikozen in de oven drogen

Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om abrikozen in de oven te drogen. Ga naar het stappenplan bovenaan en volg de eerste 7 stappen. Vanaf dan vervang je het gewoon met een oven. Zet de oven op een zo laag mogelijk temperatuur indien mogelijk 80 tot 90 °C. Laat het daarna 10 tot 12 uur drogen. Zorg dat er genoeg plaats tussen de roosters is en laat de oven af en toe ontluchten zodat vocht kan ontsnappen.

Bron: https://nl.wikihow.com/Abrikozen-drogen

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Dried_apricot

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0