Gedroogde appels
Overzicht
Hoe moet je appels drogen?
Op deze pagina bespreken we de juiste manier om appels te drogen in een voedseldroger. Appels drogen gaat sneller als banaan drogen. Voordat je begint met appels drogen spoelen we ze eerst goed af met water. Als je dit gedaan hebt snijd je de appels in plakjes van 2 tot 3 mm. Hoe dikker je snijdt hoe langer het in de voedseldroger moet dus houdt hier rekening mee. Gedroogde appels zijn veel sterker van smaak. Als je ze eet proeft het eerst mild en na een paar seconden knabbelen proef je de geconcentreerde smaak. Het is echt een delicatesse!
1. Voor het drogen spoel je de appels af met water
2. Appels snijden voor je ze droogt
Nadat je de appels in plakjes hebt gesneden leg je ze op de roosters. Zorgt dat ze elkaar niet raken. Gebruik een droogvel indien mogelijk om lekken van sap te voorkomen.
Voordelen gedroogde appels
✅ Gedroogde appel blijft lang houdbaar
✅ De smaak is sterker/ geconcentreerd
✅ Vitaminen blijven behouden
✅ Natuurlijke gezonde snack
✅ Overheerlijk in muesli, havermout of yoghurt
gedroogde appels met roomijs snack
Wat is de juiste droogtijd voor appels?
We drogen appels 10 tot 12 uur afhankelijk van de dikte ze gesneden zijn. Als de appels na de droogtijd niet volledig droog zijn laat je ze nog een paar uurtjes extra drogen.
De juiste temperatuur om appels te drogen
Appels droog je net zoals peren op 57 °C in de voedseldroger.
Geen reacties gevonden