Sinaasappelschijfjes drogen

Hoe moet je Sinaasappel drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je sinaasappels moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde sinaasappels proeven veel sterker van smaak. Je kan min of meer zeggen dat het geconcentreerd van smaak proeft. Gedroogde sinaasappel kan je gebruiken in soep, thee, frisdrank maar ook cocktails. Droge sinaasappel geeft een speciale aroma aan deze drankjes.

TIP: Sinaasappelschijfjes zijn lekker bij frisdranken en cocktails. Ze geven een extra frisse aroma aan het drankje.

Sinaasappelschijfjes drogen: Stappenplan

 1. We drogen sinaasappel met schil dus spoel de sinaasappelen goed af met water.
 2. Snijd de sinaasappelen zo dun mogelijk in schijfjes zoals op de foto. Hoe dunner, hoe beter en sneller ze drogen.
 3. Leg de sinaasappelschijfjes op het droogrek.
 4. Droog sinaasappelschijfjes 14 tot 20 uur op 55 tot 60°C in de voedseldroger.
 5. Als je in de helft van de droogtijd zit, draai de drooglades dan. Dit doen we zodat de sinaasappelschijfjes ver van het warmte element ook een kans krijgen om dicht bij het warmte element te drogen.
 6. Gedroogde sinaasappelschijfjes kan je maanden bewaren. Serveer op bij frisdrank of een cocktail. Je kan er ook thee mee zetten lekker fruitig, fris en gezond!

Wat is de juiste droogtijd voor sinaasappelen?

We drogen sinaasappelschijfjes 14 tot 16 uur. Dit is net dezelfde tijd als citroenschijfjes drogen. Dit komt omdat ze beiden tot de Citrus categorie behoren. Afhankelijk van de dikte van de plakjes kan het langer duren. Als ze niet droog zijn verleng je de droogtijd met een paar uur. De sinaasappelschijfjes dicht bij het warmte element zullen sneller droog zijn dus je kan de rooster omdraaien na de helft van de droogtijd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om sinaasappelschijfjes te drogen

Sinaasappels droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 55 tot 60 °C in de voedseldroger. Hoe lager de temperatuur hoe sterker de smaak.

Gedroogde sinaasappel
Voordelen gedroogde sinaasappel
 • Gedroogde sinaasappel blijft veel langer houdbaar
 • Je kan ze gebruiken in drankjes zoals frisdranken en cocktails
 • De smaak is geconcentreerd en veel sterker
 • Vitaminen blijven behouden
 • Natuurlijke gezonde snack
 • Je kan er thee mee zetten
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
gedroogde-sinaasappelschijfjes-maken

Sinaasappel Drogen Extra Tips

 • Gedroogde sinaasappel worden sinaasappelschijfjes en zijn veel geconcentreerder en sterker van smaak. Eet het niet rechtstreeks op gebruik het in soepen, sauzen of drankjes.
 • Aanbevolen is om er thee van te maken. Het wordt ook vaak gebruik bij frisdrank en cocktails.
 • Gedroogde sinaasappels zitten vol met vitamine C, het versterkt je immuunsysteem.
 • Spoel de sinaasappels goed af met water om vuil en chemische stoffen te verwijderen. Dep ze droog met keukenpapier of een keukenhanddoek. Hierna snijd je de sinaasappels in zo dun mogelijke schijfjes van 2 tot 3 mm. Hoe dunner de sinaasappelschijfjes hoe sneller ze drogen.
 • Verdeel de sinaasappelschijfjes over de roosters en leg ze zeker niet over elkaar. Sinaasappel drogen gaat makkelijk na het drogen blijven ze ook niet te fel plakken aan het rooster zoals bij bananen drogen of mango drogen.
 • Zet de voedseldroger op 55 tot 60 graden en droog het 14 tot 16 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Afhankelijk van hoe dun je de sinaasappelschijfjes snijdt kan het langer duren eer de sinaasappels gedroogd zijn.
 • Zoals je kan zien krimpen de sinaasappelschijfjes tijdens het drogen. Dit komt omdat er zo goed als geen vocht meer in zit. Dit is ook de reden dat het lang houdbaar blijft aangezien bacteriën vocht nodig hebben om te vermenigvuldigen. Controleer na de droogtijd of de sinaasappel voldoende droog is. Droog nog een paar uur extra als het niet voldoende droog is.
 • Halverwege de droogtijd roteren we de drooglade zodat de sinaasappels vooraan ook een kans krijgen om te drogen dicht bij het warmte element. De stukjes sinaasappel die worden gedroogd dicht bij het warmte element zijn altijd beter gedroogd vandaar dat we dit doen.
 • Als de sinaasappels voldoende droog zijn kan je het breken met je hand. Je kan gedroogde sinaasappel zelfs verpulveren tot sinaasappelpoeder, gebruik hiervoor wel een specerijenmolen of een vijzel.
 • Gedroogde sinaasappels zijn lang houdbaar je kan ze 1 tot 2 jaar bewaren als het voldoende gedroogd is. Bewaar het in een afgesloten pot of vacuumzak liefst op een donkere droge plaats. Zet ze nooit in de koelkast want dan gaan ze schimmelen!
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0