Sinaasappelschijfjes drogen
Overzicht
Hoe moet je sinaasappel drogen?
Op deze pagina bespreken we hoe je sinaasappels moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde sinaasappels proeven veel sterker van smaak. Je kan min of meer zeggen dat het geconcentreerd van smaak proeft. Gedroogde sinaasappel kan je gebruiken in soep, thee, frisdrank maar ook Cocktails. Droge sinaasappel geeft een speciale aroma aan deze drankjes.
1. Sinaasappelen spoelen voor het drogen
2. Snij de sinaasappels in kleine plakjes 2-3 mm voor het drogen
3. Leg de sinaasappelschijfjes op het droogrek.
4. Steek het droogrek in de voedseldroger.
Voordelen gedroogde sinaasappelschijfjes
✅ Gedroogde sinaasappel blijft veel langer houdbaar
✅ Je kan ze gebruiken in drankjes
✅ De smaak is geconcentreerd
✅ Vitaminen blijven behouden
✅ Natuurlijke gezonde snack
Wat is de juiste droogtijd voor sinaasappelen?
We drogen sinaasappelschijfjes 12 tot 16 uur. Dit is net dezelfde tijd als citroenschijfjes drogen. Dit komt omdat ze beiden tot de Citrus categorie behoren. Afhankelijk van de dikte van de plakjes kan het langer duren. Als ze niet droog zijn verleng je de droogtijd met een paar uur. De sinaasappelschijfjes dicht bij het warmte element zullen sneller droog zijn dus je kan de rooster omdraaien na de helft van de droogtijd.
De juiste temperatuur om sinaasappelschijfjes te drogen
Sinaasappels droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger.
Geen reacties gevonden