Hondensnacks drogen met een voedseldroger

Waarom hondensnacks drogen?

Als jij zelf hondensnacks wilt drogen om meer controle te hebben over wat je hond naar binnen krijgt dan is dit misschien de oplossing. Als je zelf hondensnacks droogt kun je zelf de ingrediënten kiezen die gezond zijn voor jouw viervoeter. Hondensnacks die je in de dierenwinkel vindt zitten meestal vol smaak, kleur en geurstoffen. Verder bevatten ze bijna allemaal conserveringsmiddelen. Maar er zijn nog andere gebreken zo kan het zijn dat er vlees in zit van een dier dat niet op de verpakking staat.

Gelukkig kan jij vanaf nu zelf hondensnacks drogen met een voedseldroger. Het voordeel van drogen is dat de voedingswaarden behouden blijven en je hond zal er dol van zijn. Gedroogde hondensnacks zijn eigenlijk hoogwaardige delicatesse voor je hond. Je geeft het best aan je hond als beloning.

TIP: Als je vlees bot bevat droog het dan niet boven de 50 °C anders kan het bot gaan splinteren dit is gevaarlijk voor je hond.

Hou rekening met de volgende factoren

 • Laat het vlees altijd eerst ontdooien voordat je het in de voedseldroger steekt.
 • Honden zijn veel beter bestand tegen bacteriën.
 • Was de roosters goed af na elk gebruik.

Welke soorten vlees in hondensnack?

Je kan bijna alle soorten vlees drogen voor je hond buiten varkensvlees. De ziekte van Aujeszky is een zeer besmettelijke virusziekte en komt vaak voor in varkensvlees.

Let er wel op dat als we vlees drogen in een voedseldroger dat het zo min mogelijk vet mag bevatten. Vet droogt niet dus we snijden dit altijd weg. Verder bewaren we gedroogd vlees nooit in de koelkast. Omdat er veel vocht is kan het vlees sneller gaan schimmelen. Hieronder vlees dat je hond wel mag eten.

 • Rundsvlees
 • Paardenvlees
 • Lamsvlees
 • Konijn
 • Vis
 • Kip
 • Eend
 • Kalkoen
 • Sommige fruitsoorten

Droogtijd voor hondensnacks

Hondensnacks bevatten meestal vlees dus we drogen het 10 tot 14 uur in een voedseldroger.

0
UUR DROGEN

Temperatuur voor hondensnacks

Als het vlees dat je wilt gebruiken in een hondensnack geen bot bevat kan je het drogen op 70 °C. Als het toch bot bevat droog je het op 50 °C zodat het zeker niet gaat splinteren. Als je hond bot splinters inslikt kan hij stikken.

10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Bron: https://www.wiggleworthy.com/dehydrated-dog-treat-recipes.html

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0