Chilipeper drogen in voedseldroger
Overzicht
Hoe moet je Chilipeper drogen?
Chilipepers wordt gebruikt om vele pittige recepten spicy te maken. Denk bijvoorbeeld aan Indische stoofpotgerechten. Maar ook veel soep vleesgerechten bevatten chilipeper. Als je een nog betere smaak wilt kan je gedroogde chilipepers zelf maken. Ze behouden in voedingstoffen en blijven even pikant. Met een droogoven kan je zelf chilipeper drogen. We drogen chilipeper op 50 °C anders gaat het na enkele maanden dof kleuren. Hoe lager de temperatuur is hoe beter de rode kleur bewaart blijft en hoe langer je van de gedroogde pepers kan genieten. Op deze pagina een volledig stappenplan chilipeper drogen in de voedseldroger. Onderaan kan je ook zien hoe je chilipeper droogt in de oven. Hieronder het Stappenplan Chilipeper drogen:
- We gebruiken het best rode chilipepers om te drogen.
- Was ze goed af met water (onder de kraan).
- Dep ze daarna droog met keukenpapier.
- Snij de steel eraf.
- Zet de temperatuur op 50 °C
- Droog het 12 uur.
- Na de droogtijd controleer je of ze droog zijn. Als dit niet het geval is leg droog je ze opnieuw en controller je om de 2 uur of de rode pepers voldoende gedroogd zijn.
- Laat na het drogen afkoelen en bewaar ze weckpotten of bewaardozen liefst in een donkere omgeving op kamertemperatuur. (In de keukenkast)
Voordelen gedroogde Chilipeper
✅ Gedroogde chilipeper kan je maanden bewaren.
✅ Voedingstoffen blijven behouden
✅ De smaak blijft pikant en sterk
✅ Ideaal voor in sauzen en stoofpotten
✅ Rijk aan vitamine C, B6 en K1.
Wat is de juiste droogtijd voor Chilipepers?
We drogen chilipepers 12 uur. Chilipepers drogen we voor lange tijd totdat ze volledig droog zijn. Je kan tijdens de helft van de droogtijd het rooster draaien zodat de pepers die verder van het warmte element zitten ook een kans krijgen om dichterbij gedroogd te worden. Na de droogtijd controleer je de rode pepers als ze niet volledig droog zijn droog je ze nog enkele uren na.
De juiste temperatuur om Chilipepers te drogen
Chilipepers droog je op een lagere temperatuur zodat de kleur beter bewaard blijft op 50 °C in de voedseldroger.
Chilipeper in de oven drogen
Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om chilipepers te drogen in je oven. Gebruik altijd bakpapier en leg de chilipepers voldoende uit elkaar op het bakpapier. Verwarmt de oven op 80 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen. Laat de deur van je oven op een kiep staan zodat het vocht kan ontsnappen. Zodra de pepers bruin worden zijn ze voldoende droog. Na het drogen laat je ze afkoelen. Bewaar ze daarna in een donkere omgeving op kamertemperatuur in een weckpot of bewaardoos.
Geen reacties gevonden