Chilipeper drogen in voedseldroger

Hoe moet je chilipeper drogen?

Chilipepers wordt gebruikt om vele pittige recepten spicy te maken. Denk bijvoorbeeld aan Indische stoofpotgerechten. Maar ook veel soep vleesgerechten bevatten chilipeper. Als je een nog betere smaak wilt kan je gedroogde chilipepers zelf maken. Ze behouden in voedingstoffen en blijven even pikant. Met een droogoven kan je zelf chilipeper drogen. We drogen chilipeper op 50 °C anders gaat het na enkele maanden dof kleuren. Hoe lager de temperatuur is hoe beter de rode kleur bewaart blijft en hoe langer je van de gedroogde pepers kan genieten. Op deze pagina een volledig stappenplan chilipeper drogen in de voedseldroger. Onderaan kan je ook zien hoe je chilipeper droogt in de oven. Hieronder het Stappenplan Chilipeper drogen:

TIP: Chilipeper blijft urenlang aan je vingers zelfs na het wassen. Gebruik wegwerphandschoen zodat je zeker niet per ongeluk in je ogen wrijft. Een bril kan ook handig zijn zodat het niet te fel pikt in de ogen. Zet de droogoven onder aan dampkap zodat niet je hele keuken in een chilipeper damp hangt.

Rode pepers drogen: Stappenplan

 1. We gebruiken het best rode chilipepers om te drogen.
 2. Was ze goed af met water (onder de kraan).
 3. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
 4. Snij de steel eraf.
 5. Zet de temperatuur op 55 °C
 6. Droog het 12 uur.
 7. Na de droogtijd controleer je of ze droog zijn. Als dit niet het geval is leg droog je ze opnieuw en controller je om de 2 uur of de rode pepers voldoende gedroogd zijn.
 8. Laat na het drogen afkoelen en bewaar ze weckpotten of bewaardozen liefst in een donkere omgeving op kamertemperatuur. (In de keukenkast)

Wat is de juiste droogtijd voor Chilipepers?

We drogen chilipepers 12 uur. Chilipepers drogen we voor lange tijd totdat ze volledig droog zijn. Je kan tijdens de helft van de droogtijd het rooster draaien zodat de pepers die verder van het warmte element zitten ook een kans krijgen om dichterbij gedroogd te worden. Na de droogtijd controleer je de rode pepers als ze niet volledig droog zijn droog je ze nog enkele uren na.

0
UUR DROGEN

Wat is de juiste temperatuur om rode pepers te drogen?

Chilipepers droog je op een lagere temperatuur zodat de smaak en kleur beter bewaard blijft op 50 – 55 °C in  de voedseldroger.

Chilipeper voedseldroger
Voordelen gedroogde pepers
 • Gedroogde pepers blijven een jaar houdbaar
 • De smaak blijft pikant en sterk
 • Gedroogde chilipeper kan je maanden bewaren
 • Ideaal voor in sauzen en stoofpotten
 • Rijk aan vitamine C, B6 en K1
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Rode pepers drogen in de oven

Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om chilipepers te drogen in je oven. Gebruik altijd bakpapier en leg de chilipepers voldoende uit elkaar op het bakpapier. Verwarm de oven op 80 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen. Laat de deur van je oven op een kiep staan zodat het vocht kan ontsnappen. Zodra de pepers bruin worden zijn ze voldoende droog. Na het drogen laat je ze afkoelen. Bewaar ze daarna in een donkere omgeving op kamertemperatuur in een weckpot of bewaardoos.

Bron: https://nl.wikihow.com/Chilipepers-drogen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0