Pepers drogen in voedseldroger

Hoe moet je pepers drogen?

Chilipepers wordt gebruikt om vele pittige recepten spicy te maken. Denk bijvoorbeeld aan Indische stoofpotgerechten. Maar ook veel soep vleesgerechten bevatten chilipeper. Als je een nog betere smaak wilt kan je gedroogde chilipepers zelf maken. Ze behouden in voedingstoffen en blijven even pikant. Met een droogoven kan je zelf chilipeper drogen. We drogen chilipeper op 50 °C anders gaat het na enkele maanden dof kleuren. Hoe lager de temperatuur is hoe beter de rode kleur bewaart blijft en hoe langer je van de gedroogde pepers kan genieten. Op deze pagina een volledig stappenplan chilipeper drogen in de voedseldroger. Onderaan kan je ook zien hoe je chilipeper droogt in de oven. Hieronder het Stappenplan Chilipeper drogen:

TIP: Chilipeper blijft urenlang aan je vingers zelfs na het wassen. Gebruik wegwerphandschoen zodat je zeker niet per ongeluk in je ogen wrijft. Een bril kan ook handig zijn zodat het niet te fel pikt in de ogen. Zet de droogoven onder aan dampkap zodat niet je hele keuken in een chilipeper damp hangt.

Rode pepers drogen: Stappenplan

 1. We gebruiken het best rode chilipepers om te drogen.
 2. Was ze goed af met water (onder de kraan).
 3. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
 4. Snij de steel eraf.
 5. Zet de temperatuur op 55 °C
 6. Droog het 12 uur.
 7. Na de droogtijd controleer je of ze droog zijn. Als dit niet het geval is leg droog je ze opnieuw en controller je om de 2 uur of de rode pepers voldoende gedroogd zijn.
 8. Laat na het drogen afkoelen en bewaar ze weckpotten of bewaardozen liefst in een donkere omgeving op kamertemperatuur. (In de keukenkast)

Wat is de juiste droogtijd voor Chilipepers?

We drogen chilipepers 12 uur. Chilipepers drogen we voor lange tijd totdat ze volledig droog zijn. Je kan tijdens de helft van de droogtijd het rooster draaien zodat de pepers die verder van het warmte element zitten ook een kans krijgen om dichterbij gedroogd te worden. Na de droogtijd controleer je de rode pepers als ze niet volledig droog zijn droog je ze nog enkele uren na.

0
UUR DROGEN

Wat is de juiste temperatuur om rode pepers te drogen?

Chilipepers droog je op een lagere temperatuur zodat de smaak en kleur beter bewaard blijft op 50 – 55 °C in  de voedseldroger.

Chilipeper voedseldroger
Voordelen gedroogde pepers
 • Gedroogde pepers blijven een jaar houdbaar
 • De smaak blijft pikant en sterk
 • Gedroogde chilipeper kan je maanden bewaren
 • Ideaal voor in sauzen en stoofpotten
 • Rijk aan vitamine C, B6 en K1
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Pepers-Drogen-Voedseldroger

Rode pepers drogen in de oven

 • Gedroogde pepers zijn pikant en sterk van smaak en zitten vol met vitamine C, B6 en K1. Nadat het gedroogd is blijft het 1 tot 2 jaar houdbaar. Het is perfect voor gerechten te kruiden zoals stoofpotten en sauzen. Als de pepers gedroogd zijn moet je het niet meer snijden achteraf. Superhandig dus.
 • Spoel de pepers goed af met water en verwijder de stengel. Dep ze droog met keukenpapier voor je ze op de drooglades legt.
 • Rode pepers zijn makkelijk te drogen, ze blijven niet plakken tijdens het drogen en zijn groot genoeg zodat ze niet door de trays vallen.
 • Let wel op als je pepers aanraakt wrijf zeker niet in je ogen want het trekt in je huid. Het kan voor irritatie zorgen. Spoel je handen altijd af met water nadat je chilipepers hebt aangeraakt.
 • Zet de voedseldroger op 60 graden en droog het 14 tot 20 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 70 graden zetten om tijd uit te sparen.
 • Gedroogde pepers worden iets donkerder van kleur tijdens het drogen en ze krimpen ook.
 • Nadat de rode pepers gedroogd zijn kan je ze volledig bewaren in een bewaardoos of weckpot.
 • Je kan er ook chilivlokken van maken. Gebruik een vijzel of kruidenmolen om de chilipepers tot chilivlokken te vermalen. Verpulver het zeker niet met je handen anders ga je irritatie hebben nadien als je in de ogen wrijft.
 • Gedroogde pepers blijven 1 tot 2 jaar houdbaar. Na een 12 maanden beginnen de gedroogde pepers zijn smaak en kleur te verliezen dus je gebruikt het best op voor deze periode.
 • Bewaar gedroogde peper op een droge donkere plaats in een kruidenpotje, weckpot of vacuumzak.

Rode pepers drogen in de oven

Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om chilipepers te drogen in je oven. Gebruik altijd bakpapier en leg de chilipepers voldoende uit elkaar op het bakpapier. Verwarm de oven op 80 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen. Laat de deur van je oven op een kiep staan zodat het vocht kan ontsnappen. Zodra de pepers bruin worden zijn ze voldoende droog. Na het drogen laat je ze afkoelen. Bewaar ze daarna in een donkere omgeving op kamertemperatuur in een weckpot of bewaardoos.

Bron: https://nl.wikihow.com/Chilipepers-drogen

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0