Skip to main content

Bieslook drogen in een voedseldroger

bieslook drogen voedseldroger

Hoe moet je bieslook drogen?

Bieslook of pijpgras is een frisse kruiden die je zelf ook kan drogen in een dehydrator. Bieslook is een kleine soort ui en heeft een zachte ui en grasachtige smaak. Het drogen van bieslook is echt eenvoudig. Droog het 6 tot 8 uur op een temperatuur van 54 °C. Nadat het droog is kan je het in een kruidenpotje bewaren. Hieronder het stappenplan bieslook drogen in een voedseldroger.

TIP: Bieslook is een gezonde kruiden vol met Vitamine C en Calcium. Van oudsher wordt dit kruid gebruikt voor zijn zogenaamde eetlustopwekkende en spijsvertering bevorderende werking. Verder helpt het ook voor zijn vocht afdrijvende werking.

Stappenplan: zelf bieslook drogen

  1. Koop eerst verse bieslook.
  2. Verwijder de paarse bloemen van de bovenkant van de bieslook. Deze drogen niet goed.
  3. Was de verse bieslook goed af met water. Verwijder afgestorven of dorre bieslook. Dep het daarna droog met een handdoek en zwier het in een slazwierder.
  4. Snij of knip de bieslook in stukjes van een halve centimeter.
  5. Gebruik een droogvel en verspreidt hierop de bieslookstukjes. Je hebt een droogvel of bakpapier nodig anders valt de biestlook door je roosters.
  6. Zet de droogoven op 54 °C en stel de timer in op 6 tot 8 uur.
  7. Na het drogen controleer je of de bieslook voldoende droog is. Als dit niet het geval is laat het nog enkele uren verder drogen.
  8. Bewaar de gedroogde bieslook in een kruidenpotje. Liefst op een koele plaats en niet rechtstreeks in het zonlicht.
  9. Als je wilt kan je de gedroogde bieslook verpulveren tot bieslookpoeder.

Voordelen gedroogde bieslook

✅ Gedroogde basilicum blijft 6 maanden goed

✅ Vitaminen en mineralen blijven behouden

✅ De smaak is veel sterker

✅ Ideaal voor sauzen, vlees, soep en gerechten te kruiden

✅ Rijk aan vitamine C en calcium

✅ Je kan het vermalen tot bieslookpoeder

gedroogde bieslook

Wat is de juiste droogtijd van bieslook?

We drogen bieslook 6 tot 8 uur in de voedseldroger. Voordat je het in een kruidenpotje steekt of tot poeder verpulvert laat je het eerst afkoelen. Denk eraan dat gedroogde bieslook zijn smaak verliest na 6 maanden dus het wordt aanbevolen het te gebruiken binnen de 6 maanden.

De juiste temperatuur om bieslook te drogen

Bieslook drogen we op een temperatuur van 54°C in de voedseldroger. Als je te laag gaat moet het enkele dagen drogen.

Bieslook drogen in de oven

Als je geen droogoven hebt is het mogelijk om de bieslook te drogen in een oven. Zet de temperatuur op 60 °C en laat het enkele uren drogen. Controleer regelmatig om te zien of de bieslook droog is. Je kan de oven op een kiep zetten zodat het vocht voldoende kan ontsnappen.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://nl.wikihow.com/Bieslook-drogen



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *