Knoflookchips drogen

Hoe moet je Knoflookchips drogen?

Wist je dat je met een voedseldroger je eigen chips kan maken? Op deze pagina kan je zien hoe we knoflookbrood drogen in een voedseldroger. Je snijdt het brood heel dun in plakjes van 4 tot 5 mm waarna je ze insmeert met olijfolie en knoflookkruiden of geplette knoflook. Het is echt niet moeilijk en in 1 tot 2 uur klaar. Waarom nog chips kopen als je vanaf nu zelf je knoflookbroodchips kunt maken? Knoflook heeft een sterke smaak en is echt lekkere op geroosterd brood. Hieronder het stappenplan knoflookchips maken in de dehydrator.

TIP: Je kan zelf de dikte van je knoflookbroodchips bepalen. Hoe dikker je het snijdt hoe langer het in de oven moet. We raden aan om het 4 tot 5 mm te snijden.

Knoflookbrood drogen stappenplan

 1. Snijd met een broodmes of snijmachine uw brood in plakjes van 4 tot 5 mm.
 2. Smeer een beetje olijfolie op elk stukje brood.
 3. Kruid elk stukje brood goed in met knoflookpoeder of kruiden. Je kan ook zelf verse knoflook pellen, snijden en persen.
 4. Leg de stukjes knoflookbrood over de trays of roosters.
 5. Stel de temperatuur in op 75 °C en laat het 1 uur drogen.
 6. Controleer op het einde van de droogtijd of het brood voldoende droog is. Als je het kan breken met je handen is het voldoende gedroogd.
 7. Laat eerst afkoelen voordat je het bewaart in een donkere en luchtdichte omgeving.
 8. Knoflookbroodchips is een gezondere snack dan chips die je zo in de supermarkt koopt. Om eerlijk te zien proeft zelfgemaakte knoflookchips veel beter.

Wat is de juiste droogtijd voor Knoflookchips?

We drogen knoflookbrood 1 uur in een voedseldroger. Controleer of het breekt na de droogtijd. Als het niet breekt moet je het nog een even verder drogen.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om Knoflookchips maken

Knoflookbrood drogen we op een temperatuur van 75 °C in de voedseldroger. Als je voedseldroger maar tot 70 °C gaat laat het dan 2 uur drogen.

Gedroogd Knoflookchips
Voordelen zelf knoflookchips maken
 • knoflookbrood blijft enkele maanden houdbaar
 • De smaak is sterk
 • Natuurlijke gezonde snack
 • Geen zout en conserveringsmiddelen
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Knoflookchips in de oven drogen

Het is mogelijk om knoflookbrood in de oven te drogen. Het werkt net hetzelfde als in de voedseldroger. Stel de temperatuur in op 75 °C en laat het 1 uur drogen.

Knoflookbrood uit de supermarkt

Kan ik halve stokbrood knoflook brood in de voedseldroger drogen? Ja dat kan zet de voedseldroger op de hoogste stand en laat het 1 uur drogen.

Bron: https://www.simplyrecipes.com/recipes/garlic_bread/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0