Walnoten drogen met een voedseldroger

Waarom walnoten drogen?

Het voordeel van walnoten drogen is dat ze veel langer houdbaar zijn en ze niet meer in de dop moeten zitten om te bewaren. Verder blijven voedingstoffen goed bewaard als je ze droogt. Walnoten zitten vol gezonde vetten en antioxidanten. Dus reden te meer om deze gezonde snack te drogen zodat je er lang plezier van hebt. Hieronder het stappenplan walnoten drogen in een droogoven. Als je ze met dop wilt drogen leg je ze zonder de voorbehandeling in de voedseldroger. Je droogt ze dan 18 tot 24 uur op een temperatuur van 55 °C.

TIP: Voor het drogen laten we walnoten een halve dag in zoutwater weken. Dit doen we om fytinezuur te verwijderen, waardoor de noten voedzamer en gemakkelijker verteerbaar worden.

Stappenplan: zelf walnoten drogen

 1. Doe de gepelde walnoten in een kom met zoutwater totdat ze onder water staan.
 2. Laat het een halve dag inweken zodat de fytinezuren verwijderd worden.
 3. Laat ze eerst uitlekken gebruik een zeef of vergiet indien nodig.
 4. Verdeel de walnoten over bakpapier of herbruikbare droogmat.
 5. Laat ze 18 tot 24 uur drogen op 55 °C.
 6. Bewaar de walnoten in een luchtdichte omgeving. Verpak ze vacuum indien nodig.
walnoot-drogen

Wat is de juiste droogtijd van walnoten?

We drogen walnoten 18 tot 24 uur in een voedseldroger. Rond de 18 uur is aanbevolen. Na het drogen bewaar je ze op een donkere en luchtvrij plaats bijvoorbeeld in een weckpot of verpak je ze vacuum.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om walnoten te drogen

Walnoten drogen we op een temperatuur van 55 °C in de voedseldroger.

Walnoten voedseldroger
Voordelen gedroogde walnoten
 • Ze blijven langer houdbaar.
 • Gezonde snack.
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • Gezonde bron van vetten.
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Walnoten drogen extra tips

 • Gedroogde walnoten kan je lang bewaren ze blijven krokant. Walnoten zijn gezond het zit vol met ijzer, vitamine E en vitamine B1. In noten zit veel onverzadigd vet. Een walnoot wordt gezien als de meest gezonde noot vandaar dat het zo populair is om te drogen.
 • Gedroogde walnoot kan je zo opeten maar ook gebruiken in havermout, yoghurt of een lekkere cake. Je kan het in sommige wok gerechten doen.
 • Je kan walnoten zelf plukken of ze kopen in de supermarkt. Draag handschoenen bij het hanteren van vers geplukte walnoten, aangezien ze vlekken kunnen maken op je kleding.
 • Gedroogde walnoten kan je in de dop drogen of gepeld. In de dop droog je ze 12 uur. Als je schudt met de walnoot en de noot zit los in de dop dan is het voldoende gedroogd. In deze video echter laten we zien hoe je gepelde walnoten droogt.
 • Kraak de walnoten met een notenkraker en verdeel ze over je droogrek. Gebruik een droogvel anders vallen er stukjes walnoot door het droogrek naar onder.
 • Zet de voedseldroger op 55 graden en droog het 18 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 65 graden zetten om tijd uit te sparen.
 • Gedroogde walnoten zijn krokanter er worden een beetje matter van kleur.
 • Gedroogde walnoot blijft tot 1 jaar houdbaar. Controleer voor je ze eet altijd op schimmels. Als je bederf ziet gooi je ze weg!
 • Bewaar gedroogde walnoten op een droge donkere plaats in een bewaardoos, weckpot of vakumzak.

Bron: https://www.pureandsimplenourishment.com/why-you-should-soak-and-dehydrate-nuts-and-seeds/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0