Skip to main content

Walnoten drogen in een dehydrator

walnoten drogen voedseldroger

Waarom walnoten drogen?

Het voordeel van walnoten drogen is dat ze veel langer houdbaar zijn en ze niet meer in de dop moeten zitten om te bewaren. Verder blijven voedingstoffen goed bewaard als je ze droogt. Walnoten zitten vol gezonde vetten en antioxidanten. Dus reden te meer om deze gezonde snack te drogen zodat je er lang plezier van hebt. Hieronder het stappenplan walnoten drogen in een droogoven. Als je ze met dop wilt drogen leg je ze zonder de voorbehandeling in de voedseldroger. Je droogt ze dan 12 tot 24 uur op een temperatuur van 50 °C.

TIP: Voor het drogen laten we walnoten een halve dag in zoutwater weken. Dit doen we om fytinezuur te verwijderen, waardoor de noten voedzamer en gemakkelijker verteerbaar worden.

Stappenplan: zelf walnoten drogen

  1. Doe de gepelde walnoten in een kom met zoutwater totdat ze onder water staan.
  2. Laat het een halve dag inweken zodat de fytinezuren verwijderd worden.
  3. Laat ze eerst uitlekken gebruik een zeef of vergiet indien nodig.
  4. Verdeel de walnoten over bakpapier of herbruikbare droogmat.
  5. Laat ze 12 tot 24 uur drogen op 50 °C.
  6. Bewaar de walnoten in een luchtdichte omgeving. Verpak ze vacuum indien nodig.

Voordelen gedroogde walnoten

✅ Ze blijven langer houdbaar

✅ Gezonde snack

✅ Gezonde bron van vetten

✅ Voedingstoffen blijven behouden

Wat is de juiste droogtijd van walnoten?

We drogen walnoten 12 tot 24 uur in een voedseldroger. Na het drogen bewaar je ze op een donkere en luchtvrij plaats bijvoorbeeld in een weckpot of verpak je ze vacuum.

De juiste temperatuur om walnoten te drogen

Walnoten drogen we op een temperatuur van 50 °C in de voedseldroger.

gedroogde walnoten
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://www.pureandsimplenourishment.com/why-you-should-soak-and-dehydrate-nuts-and-seeds/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *