Recept voor Watermeloen Jerky: Rijk aan Smaak

Een Verfijnde Gedroogde Watermeloen Snack

Ontdek het genot van zelfgemaakte Watermeloen Jerky met behulp van een voedseldehydrator. Als je op zoek bent naar een heerlijke zoete en gezonde snack voor tussendoor, is Watermeloen Jerky een uitstekende keuze. Deze lekkernij heeft een stevige, leerachtige structuur en een intense zoete watermeloensmaak waar je simpelweg van zult genieten.

Het drogen van watermeloen leidt tot een concentratie van smaken, zoals suiker, terwijl belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamines, behouden blijven. Dit komt doordat watermeloen gedroogd wordt op een relatief lage temperatuur (tussen 60 en 70 graden Celsius), in tegenstelling tot het drogen in een conventionele oven.

INFO: Het behoud van voedingsstoffen is altijd een prioriteit bij het drogen van voedsel, waarbij geldt dat lagere temperaturen doorgaans gunstiger zijn om in dit geval watermeloen te drogen.

Watermeloen drogen met een voedseldroger

Het drogen van watermeloen met een voedseldehydrator vereist een hoogwaardig apparaat dat voedsel gelijkmatig droogt en ontworpen is voor langdurig gebruik. Een oven kan te agressief zijn en kan leiden tot verlies van voedingsstoffen, zoals eerder beschreven. Hoewel sommige ovens een optie hebben om op lage temperaturen te drogen, raden we toch aan om een voedseldehydrator te gebruiken voor het drogen van watermeloen.

Een van de voordelen van watermeloen jerky is dat het lang houdbaar is, de smaken intenser zijn, en het niet alleen als gezonde snack tussendoor kan worden genoten, maar ook als topping voor havermout of yoghurt. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met combinaties, zoals het toevoegen van watermeloen jerky aan ijs om een verfrissend dessert te creëren tijdens warme zomerdagen.

Hoe maak je watermeloen jerky en wat heb je nodig?

Het zelf maken van watermeloen jerky is eenvoudig. Je hebt slechts een watermeloen, een voedseldehydrator, en een snijplank met een groot mes nodig om de watermeloen in grote plakken te snijden.

We drogen de watermeloen jerky zonder schil. Snijd de watermeloen doormidden en vervolgens in kwarten, totdat je kleine stukjes overhoudt waar nog schil aan zit. Verwijder de schil en snijd de watermeloen in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller de watermeloen droogt. Omdat watermeloen een hoog vochtgehalte heeft, duurt het droogproces langer dan bijvoorbeeld bij kruiden.

Hoe lang moet je watermeloen drogen?

Om voedingsstoffen te behouden, probeer te drogen tussen 60 en 70 graden Celsius. Je kunt de temperatuur verhogen om het droogproces te verkorten. Aanbeveling: droog de watermeloen op 60 graden Celsius gedurende 18 tot 24 uur. Draai het droogrekje om nadat de helft van de droogtijd is verstreken, zodat stukjes die verder van het warmte-element liggen ook de kans krijgen om gelijkmatig te drogen.

0
UUR DROGEN

Na het drogen kun je de watermeloen enkele maanden bewaren op een droge, donkere plaats. Vermijd bewaren in de koelkast, omdat het gedroogde product snel vocht kan opnemen en bederven.

Watermeloen drogen we op een temperatuur van 60-70 °C in de voedseldroger.

Een volledig gedroogde watermeloen bevat ongeveer 900 tot 1000 kcal. Let op: hoewel het drogen de indruk kan wekken dat het minder is, blijft de energiewaarde van watermeloen hetzelfde, aangezien watermeloen van nature voor 90-95% uit water bestaat.

Watermeloen drogen
SLOT
Zelf fruit drogen in de geval watermeloen jerky is een gezonde manier om toch te kunnen genieten van een gezonde snack! Dankzij het drogen wordt de typische smaak van watermeloen veel sterker en zoeter het is een echte delicatesse.
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0