Knoflook drogen in een voedseldroger

Hoe moet je knoflook drogen?

Op deze pagina het stappenplan knoflook drogen in een droogoven. Knoflook zit tegenwoordig bijna in elk recept. Het is niet meer weg te denken. Knoflook zorgt niet alleen voor een lekkere smaak het zit ook nog eens vol met gezonde voedingstoffen. Het is een echte powerfood! Het voordeel van knoflook drogen is dat deze veel langer houdbaar blijft maar ook zijn voedingstoffen behoudt. Verder kan je gedroogde knoflook tot knoflook poeder malen. Zo heb je dus je eigen zelfgemaakte knoflookpoeder met behoudt van Vitamine B6, Vitamine C en mangaan. Verder worden de smaken sterk en zullen je gerechten nog beter proeven.

TIP: Omdat we de knoflook fijn hakken zodat het sneller droogt en je er later knoflookpoeder van kan maken gebruiken we droogvellen voor in de voedseldroger. Als je dit niet doet valt de fijn gehakte knoflook tussen de roosters. Tenzij jouw voedseldroger droogrekjes heeft die als een net klein genoeg zijn om alles op te drogen.

Stappenplan: Zelf knoflook drogen

 1. Als je zelf knoflook oogst moet je altijd zorgen dat je knoflook rijp is voordat je deze gaat drogen. Dit herken je aan de bladeren die geel worden en op de grond vallen.
 2. Begin met het pellen van de schil van de knoflook.
 3. Breek vervolgens de teentjes knoflook van de bol.
 4. Snijd beide uiteinde van de knoflookteentjes af.
 5. Pel elk teentje tot de schillen volledig weg zijn.
 6. Hak nu de knoflook in fijn.
 7. Gebruik een droogvel zodat de knoflook niet door de roosters valt.
 8. Zet de dehydrator op 55-60 °C en de timer op 12 uur.
 9. Controleer na 6 uur hoe droog de knoflook is. Draai de roosters zodat de knoflook die ver van het droog element zit ook de kans krijgt om dichter bij het droogelement te drogen. Meestal droogt een voedingsdroger de inhoud sneller dichter bij het warmte element.
 10. Na de 12 uur controleer je het nog eens als het nog niet droog is laat je het nog een paar uur extra drogen maar meestal is dit voldoende.
 11. Plet de gehakte en gedroogde knoflook tot knoflookpoeder.
 12. Bewaar de knoflookpoeder in een weckpot of kruidenpotje.

Wat is de juiste droogtijd voor knoflook?

We drogen knoflook 12 uur in de voedseldroger. Na de droogtijd laat je de knoflook op afkoelen en op kamertemperatuur komen. Zodra het afgekoeld is kan het pletten of vermalen tot knoflookpoeder. Bewaar de knoflookpoeder in een kruidenpotje of weckpot

0
UUR DROGEN

Wat is de juiste droogtijd voor knoflook?

Knoflook drogen we op een van 55 °C in de voedseldroger. Dit doen we zodat er zeker geen voedingstoffen verloren gaan. Het is een beetje vergelijkbaar met gember drogen.

Knoflook voedseldroger
Voordelen gedroogde knoflook
 • Gedroogd knoflook blijft tot een jaar houdbaar
 • Smaken zijn veel sterker
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • Ideaal voor gerechten op smaak te brengen
 • Rijk aan Vitamine B6, Vitamine C en mangaan
 • Gedroogde knoflook is een powerfood
 • Je kan het vermalen tot knoflookpoeder
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Knoflook drogen in de oven

Als je geen dehydrator hebt is het mogelijk om knoflook in de oven te drogen. Gebruik altijd bakpapier of een droogvel. Zet de temperatuur op 80°C en laat het 2,5 uur drogen. Laat de oven op een kiep staan zodat vocht kan ontsnappen. Na de droogtijd controleer je. Als het niet voldoende droog is laat je het nog een half uur extra drogen. Herhaal deze stap indien nodig.

Bron: https://www.cravethegood.com/how-to-dehydrated-garlic/

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0