Overzicht
Hoe moet je Beef Jerky maken?
Op deze pagina het volledige stappenplan: Beef jerky maken in een voedseldroger. Beef jerky is een populaire delicatesse en snack die gekend is over de hele wereld. Kant en klare beef jerky kopen kost aardig wat. En juist om deze reden kan je er beter zelf mee aan de slag. Gebruik een magere lap biefstuk of gepelde steak.
Beef Jerky proeft heerlijk vol smaak die je tevens zelf toevoegt middels een marinade die we zelf maken in dit recept. Je laat de rauwe stukjes vlees met marinade een nacht intrekken in de koelkast. Als alles goed ingetrokken is gaan we het verdelen over het droogrek en laten we het voor ongeveer 12 uur drogen op 72 °C in de voedseldroger
TIP: Je kan ook op 70 °C drogen maar we raden aan 72 °C omwille van bacteriën. Je kan beef jerky voor langere tijd bewaren afhankelijk als het volledig droog is. We adviseren om het gewoon zo snel mogelijk op te eten en er van te genieten.
Beef Jerky Ingredienten
- Gepelde Steak
- Olijfolie
- Ketjap
- Barbecuesaus
- Zwarte sojasaus
- Bruine bastaardsuiker
- Sesamzaadjes
Beef Jerky voedseldroger: Stappenplan
- Koop verse gepelde steak voor beef jerky.
- Snijd de gepelde biefstuk in stukjes
- Hierna gaan we de Beef Jerky marineren met onze zelfgemaakte Beef Jerky marinade kruidenmix. Gebruik de volgende ingrediënten:
- Zorg dat je voldoende lapjes vlees hebt.
- Marineer de Beef Jerky goed in.
- Laat de marinade een halve dag intrekken. Zet de schaal in de koelkast met aluminiumfolie erover.
- Zodra de marinade voldoende in is getrokken leg je de lapjes beef jerky in de voedseldroger.
- Gebruik een droogvel of een druipplaat zodat je zeker bent dat er geen marinade op de bodem van de binnenkant van je droogoven valt.
- Droog de Beef Jerky 12 tot 14 uur op 72°C in de voedseldroger.
- Check af en toe om te zien of je Beef Jerky klaar is.
- Bekijk de video bovenaan om alle stappen te zien hoe je zelf beef jerky maakt in de dehydrator.
- Bewaar de beef jerky op een droge, donkere plaats. In je keukenkast is ideaal.
OPGELET: Houd er rekening mee dat er altijd een risico verbonden zit aan zelf beef Jerry maken. Om dit tot een minimum te beperken gebruiken we zo vers mogelijk vlees dus vers van de slager. Verder zorg je dat het nooit in de buurt komt bij andere soorten vlees in je frigo om kruisbesmetting te voorkomen. Laat het ook echt voldoende lang drogen tot dat het droog en zoals leer aan voelt. Zie onze foto bovenaan zodat je een idee hebt hoe de structuur moet zijn.
Wat is de juiste droogtijd voor beef jerky?
We drogen beef jerky 12 tot 14 uur. Beef jerky moet voldoende gedroogd zijn zodat bacteriën geen kans krijgen om te groeien. Het best is om het zo lang mogelijk te drogen als je kan. En liefst op een zo hoog mogelijke temperatuur.
De juiste temperatuur om beef jerky te drogen
Beef Jerky droog je voor de beste resultaten op 72°C in de voedseldroger. Ga hier niet onder omdat je zeker wilt zijn dat bacteriën geen kans krijgen. Let er wel op in de praktijk gaan bacteriën pas dood vanaf 75 °C. Als je echt geen risco wilt nemen kan je de temperatuur tot 75 °C zetten.
Bron: https://nl.wikihow.com/Beef-jerky-maken
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.