Frambozen Drogen

Hoe moet je Frambozen drogen?

Frambozen drogen heeft als voordeel dat ze zeer sterk van smaak zijn dus zoet maar ook fris en pittig. Gedroogde framboos kan gebruikt worden in muesli of yoghurt en zit vol vitaminen. Ontdek op deze pagina hoe je het best frambozen droogt met een voedseldroger. Omdat frambozen veel vocht bevatten duurt het veel langer als banaan drogen of appel drogen. Het kan zeker 20 uur droogtijd nodig hebben. Voordat je frambozen gaat drogen spoel je ze goed af met water. Dep ze daarna droog met een keukenhanddoek.

TIP: Let op nadat de framboos gedroogd is zal hij makkelijk uit elkaar vlokken als je het induwt.

Frambozen drogen: Stappenplan

 1. Spoel de frambozen af met water.
 2. Verdeel ze over de drooglades.
 3. Zet de voedseldroger op 55 – 60 °C en laat het 20 uur drogen.
 4. Draai na 10 uur de drooglades om zodat de voorste frambozen ook een kans krijgen om dichter bij het warmte element te drogen.
 5. Als de frambozen voldoende gedroogd zijn kan je ze verpulveren met je hand. Ze zullen vervlokken.

Wat is de juiste droogtijd voor frambozen?

We drogen frambozen 20 uur. Frambozen bevatten net als aardbeien en banaan meer vocht dus laten we ze iets langer droger dan bij de meest fruitsoorten. Als je ze lang wilt bewaren moet het echt droog zijn! Let ook op dat de frambozen dichter bij het droogelement sneller gedroogd zijn. Daarom dat we tijdens de helft van de droogtijd het rooster omdraaien zodat het optimaal gedroogd wordt. Als het na de 20 uur nog niet droog is laat je het nog een paar uur extra drogen.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om frambozen te drogen

Framboos droog je net zoals aardbeien op 57 °C in de voedseldroger.

Gedroogde frambozen
Voordelen gedroogde frambozen
 • Gedroogde framboos blijft veel langer houdbaar
 • Vitaminen blijven veel beter behouden
 • Ze worden zuurder van smaak na het drogen
 • Geschikt voor muesli, yoghurt en gebak.
 • Gezonde en natuurlijke snack
 • Lekker met roomijs, muesli en yoghurt
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0