Skip to main content

Frambozen Drogen

hoe moet je frambozen drogen

Hoe moet je frambozen drogen?

Frambozen drogen heeft als voordeel dat ze zeer sterk van smaak zijn dus zoet maar ook fris en pittig. Gedroogde framboos kan gebruikt worden in muesli of yoghurt en zit vol vitaminen. Ontdek op deze pagina hoe je het best frambozen droogt met een voedseldroger. Omdat frambozen veel vocht bevatten duurt het veel langer als banaan drogen of appel drogen. Het kan zeker 20 uur droogtijd nodig hebben. Voordat je frambozen gaat drogen spoel je ze goed af met water. Dep ze daarna droog met een keukenhanddoek.

TIP: Let op nadat de framboos gedroogd is zal hij makkelijk uit elkaar vlokken als je het induwt.

frambozen droogoven

2. Verdeel de frambozen over het droogrek

framboos voedseldroger

2. Steek het droogrek in de voedseldroger

frambozen drogen

Gedroogde frambozen krijgen een rood-wit matte tint.

Voordelen gedroogde frambozen

✅ Gedroogde framboos blijft veel langer houdbaar

✅ Vitaminen blijven veel beter behouden

✅ De smaak is veel sterker

✅ Gezonde en natuurlijke snack

✅ Lekker met roomijs, muesli en yoghurt

Wat is de juiste droogtijd voor frambozen?

We drogen frambozen 20 uur. Frambozen bevatten net als aardbeien en banaan meer vocht dus laten we ze iets langer droger dan bij de meest fruitsoorten. Als je ze lang wilt bewaren moet het echt droog zijn! Let ook op dat de frambozen dichter bij het droogelement sneller gedroogd zijn. Daarom dat we tijdens de helft van de droogtijd het rooster omdraaien zodat het optimaal gedroogd wordt. Als het na de 20 uur nog niet droog is laat je het nog een paar uur extra drogen.

De juiste temperatuur om frambozen te drogen

Framboos droog je net zoals aardbeien op 57 °C in de voedseldroger.

gedroogde framboos

Na het drogen blijven de frambozen veel langer houdbaar.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *