Peren drogen

Hoe moet je Peren drogen?

Op deze pagina kan je duidelijk zien hoe je peren moet drogen in een voedseldroger. Peren gaan net als appels drogen redelijk snel vergeleken met andere soorten fruit zoals sinaasappel of kiwi. Om te beginnen spoelen we de peren eerst goed af met water om onzuiverheden te verwijderen. Hierna snijden we ze in dunne plakjes zoals op de foto. van ongeveer 2 – 3 mm.

TIP: Peren zijn net zoals gedroogde appel een zoete delicatesse en natuurlijke gezonde snack.

Peren drogen: Stappenplan

 1. Spoel de peren goed af met water. We drogen ze met schil.
 2. Verwijder het klokhuis.
 3. Snijd de peren in zo dun mogelijke plakjes.
 4. Droog peren 12 tot 14 uur op 55 tot 60 °C in de voedseldroger.

Wat is de juiste droogtijd voor peren?

We drogen peren 12 tot 14 uur, indien ze niet volledig droog zijn verleng je het met een paar uur.

0
UUR DROGEN

Wat is de juiste droogtijd voor peren?

Peren droog je net zoals appel op 55 tot 60 °C in de voedseldroger. Hoe lager de temperatuur hoe sterker de smaak.

Peren voedseldroger
Voordelen gedroogde peer
 • Blijft veel langer houdbaar
 • Smaak wordt veel sterker
 • Vitaminen gaan niet verloren
 • Het is een natuurlijke gezonde snack
 • Je kan het combineren met ijs, yoghurt of havermout
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Zoals je ziet aardig wat voordelen aan peren drogen. Het is niet alleen veel lekkerder maar je kan het gebruiken in een Snack zoals ijs of yogurt.

Gedroogde peren extra tips

 • Gedroogde peer is gezond en zoet het is een heerlijke snack voor tussendoor. Gedroogde peer zit vol met vezels en helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte.
 • Gedroogde peer en fruit is echt lekker als je het bij havermout of muesli doet. De smaken van gedroogde peer zijn sterk het is een echte delicatesse. Je kan gedroogde peer ook met yoghurt eten voor een gezond en lekker zoet ontbijt.
 • Peren droog je met schil. Spoel ze voor het drogen goed af met water. Verwijder het klokhuis en snijd ze daarna in zo dun mogelijke plakjes van 1 tot 2 mm. Hoe dunner hoe sneller ze drogen.
 • Verdeel de peerschijfjes over de drooglades. Een droogvel is niet vereist peer droogt goed en blijkt ook niet te fel plakken aan het droogrek.
 • Zet de voedseldroger op 55 graden en droog het 12 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 60 graden zetten om tijd uit te sparen.
 • Gedroogde peer wordt een beetje donkerder van kleur en ze krimpen ook tijdens het drogen. Doordat de peren gedroogd zijn wordt smaak geconcentreerd het is veel zoeter.
 • Gedroogde peren kan je 6 tot 9 maanden bewaren.
 • Bewaar gedroogde peren op een donkere droge plaats in een bewaardoos, weckpot of vacuumzak.
Gedroogde peren
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0