Broodkruimels maken Voedseldroger

Hoe zelf broodkruimels maken

Wist je dat je vanaf nu je eigen broodkruimels kan maken? Met een voedseldroger kan je zelf gezonde snacks maken. Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om broodkruimels te maken in de oven. Het is eigenlijk heel simpel. Haal een vers brood, snij het met een broodmachine (in de winkel kun je het snijden) in stukken. Snij het brood in vierkantige stukjes. Als je dit gedaan hebt kruid je het naar smaak. Je kan zelf kiezen welke smaak erop gaat. Zo kan je peper, basilicum of knoflookkruiden erop doen. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Lees hier het stappenplan broodkruimels maken met je voedseldroger.

TIP: Broodkruimels zelf maken is een alternatief op ongezonde chips die je in de winkel koopt. Deze zitten vol met zout, vet en conserveringsmiddelen. Je eigen broodchips wordt in lucht gebakken dus zonder vet en we voegen natuurlijke kruiden toe.

Stappenplan: Zelf broodkruimels maken

  1. Koop een vers brood en snij het in stukjes.
  2. Kruid ze in met je favoriete kruidenmix.
  3. Gebruik herbruikbare droogvellen of bakpapier.
  4. Zet de voedseldroger op 70 °C en laat het 1 tot 2 uur drogen.
  5. Laat het eerst afkoelen. Bewaar het daarna in een weckpot of bewaardoos liefst op een donkere plaats.

Wat is de juiste droogtijd van broodkruimels?

We drogen broodkruimels 1 tot 2 uur in een voedseldroger of oven. Bewaar het nadien in een weckpot of bewaardoos liefst op een donkere plaats.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om broodkruimels te drogen

Broodkruimels drogen we op een temperatuur van 70 °C in de voedseldroger.

Broodkruimels voedseldroger
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Bron: https://favorflav.com/nl/how-to/how-to-knapperig-broodkruim-maken/

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0