Broodkruimels maken Voedseldroger

Hoe zelf broodkruimels maken

Wist je dat je vanaf nu je eigen broodkruimels kan maken? Met een voedseldroger kan je zelf gezonde snacks maken. Als je geen voedseldroger hebt is het ook mogelijk om broodkruimels te maken in de oven. Het is eigenlijk heel simpel. Haal een vers brood, snij het met een broodmachine (in de winkel kun je het snijden) in stukken. Snij het brood in vierkantige stukjes. Als je dit gedaan hebt kruid je het naar smaak. Je kan zelf kiezen welke smaak erop gaat. Zo kan je peper, basilicum of knoflookkruiden erop doen. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Lees hier het stappenplan broodkruimels maken met je voedseldroger.

TIP: Broodkruimels zelf maken is een alternatief op ongezonde chips die je in de winkel koopt. Deze zitten vol met zout, vet en conserveringsmiddelen. Je eigen broodchips wordt in lucht gebakken dus zonder vet en we voegen natuurlijke kruiden toe.

Stappenplan: Zelf broodkruimels maken

 1. Koop een vers brood en snij het in stukjes.
 2. Kruid ze in met je favoriete kruidenmix.
 3. Gebruik herbruikbare droogvellen of bakpapier.
 4. Zet de voedseldroger op 70 °C en laat het 1 tot 2 uur drogen.
 5. Laat het eerst afkoelen. Bewaar het daarna in een weckpot of bewaardoos liefst op een donkere plaats.

Wat is de juiste droogtijd van broodkruimels?

We drogen broodkruimels 1 tot 2 uur in een voedseldroger of oven. Bewaar het nadien in een weckpot of bewaardoos liefst op een donkere plaats.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om broodkruimels te drogen

Broodkruimels drogen we op een temperatuur van 70 °C in de voedseldroger.

Broodkruimels voedseldroger
Voordelen broodkruimels
 • Sterk van smaak
 • Blijft maanden houdbaar
 • Je kan de smaak zelf kiezen
 • Gezonde natuurlijke snack
 • Geen vetten
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Bron: https://favorflav.com/nl/how-to/how-to-knapperig-broodkruim-maken/

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0