Selderijblad drogen dehydrator

Hoe moet je selderijblad drogen?

Selderijblad is het blad selderij, bleekselderij en knolselderij. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij warme en koude gerechten. Maar wist je als je het droogt dat het nog sterker van smaak wordt en je het lang kan bewaren? Tevens worden de vitaminen en mineralen behouden. De bladeren van selderij zijn rijk aan vitamine C, ijzer, calcium en kalium. Lees hier het stappenplan selderijblad drogen in een dehydrator.

TIP: Gedroogde selderijblad is perfect voor bij mosselen. Zowel de stengels als blaadjes zijn eetbaar en smaken hetzelfde.

Stappenplan: selderijblad drogen

 1. Als je selderij maakt kan je de blaadjes bewaren. Het is eetbaar net zoals de stengels.
 2. Spoel de blaadjes goed af met water. Zwier het daarna droog met een slazwier.
 3. Verdeel het over de trays of roosters van je voedseldroger.
 4. Stel de temperatuur in op 50 °C en laat het 10 tot 18 uur drogen. Je kan eventueel de temperatuur hoger zetten om het proces te versnellen.
 5. Controleer na de droogtijd of het voldoende droog is. Als je de blaadjes met je hand kan verpulveren is het voldoende gedroogd.
 6. Bewaar de blaadjes op een donkere luchtvrije omgeving.
 7. Je kan ze verpulveren of malen in de blender tot kruid. Bewaar het nadien in een kruidenpotje.

Wat is de juiste droogtijd van selderijblad?

We drogen selderijblad 10 tot 18 uur in een dehydrator. Controleer na 6 uur de blaadjes. Als ze niet droog zijn controleer je om de 2 uur. Dit hangt af van de vochtigheidsgraad in de lucht maar ook de grootte van de blaadjes. Als je de stengels ook droogt laat je het nog langer drogen tot 18 uur.

0
UUR DROGEN

Wat is de juiste temperatuur om selder te drogen?

Selderijblad drogen we op een temperatuur van 50 – 55 °C in de voedseldroger.

Selderijblad voedseldroger
Voordelen gedroogde selder
 • Sterk van smaak
 • Blijft maanden houdbaar
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • Geschikt voor koude en warme gerechten
 • Je kan het verpulveren tot selderijpoeder
 • Perfect voor bij mosselen
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
10
Handboek Voedsel Drogen
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Selderijblad in de oven drogen

Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk om selderijblad in de oven te drogen. Zet de oven op 70 °C en laat het 2 tot 3 uur drogen. Laat de ovendeur op een kiep staan.

Bron: https://www.freshoffthegrid.com/dehydrated-celery/

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0