Skip to main content

Selderijblad drogen dehydrator

gedroogde selderijblad

Hoe moet je selderijblad drogen?

Selderijblad is het blad selderij, bleekselderij en knolselderij. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij warme en koude gerechten. Maar wist je als je het droogt dat het nog sterker van smaak wordt en je het lang kan bewaren? Tevens worden de vitaminen en mineralen behouden. De bladeren van selderij zijn rijk aan vitamine C, ijzer, calcium en kalium. Lees hier het stappenplan selderijblad drogen in een dehydrator.

TIP: Gedroogde selderijblad is perfect voor bij mosselen.

Stappenplan: selderijblad drogen

  1. Als je selderij maakt kan je de blaadjes bewaren. Het is eetbaar net zoals de stengels.
  2. Spoel de blaadjes goed af met water. Zwier het daarna droog met een slazwier.
  3. Verdeel het over de trays of roosters van je voedseldroger.
  4. Stel de temperatuur in op 50 °C en laat het 6 tot 18 uur drogen.
  5. Controleer na de droogtijd of het voldoende droog is. Als je de blaadjes met je hand kan verpulveren is het voldoende gedroogd.
  6. Bewaar de blaadjes op een donkere luchtvrije omgeving.
  7. Je kan ze verpulveren of malen in de blender tot kruid. Bewaar het nadien in een kruidenpotje.

Voordelen gedroogde selderij bladeren

✅ Sterk van smaak

✅ Blijft maanden houdbaar

✅ Voedingstoffen blijven behouden

✅ Geschikt voor koude en warme gerechten

✅ Je kan het verpulveren tot selderijpoeder

✅ Perfect voor bij mosselen

Wat is de juiste droogtijd van selderijblad?

We drogen selderijblad 6 tot 18 uur in een dehydrator. Controleer na 6 uur de blaadjes. Als ze niet droog zijn controleer je om de 2 uur. Dit hangt af van de vochtigheidsgraad in de lucht maar ook de grootte van de blaadjes.

De juiste temperatuur om selderijblad te drogen

Selderijblad drogen we op een temperatuur van 50 °C in de voedseldroger.

selderijblad drogen

Zowel de stengels als blaadjes zijn eetbaar en smaken hetzelfde.

Selderijblad in de oven drogen

Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk om selderijblad in de oven te drogen. Zet de oven op 70 °C en laat het 2 tot 3 uur drogen. Laat de ovendeur op een kiep staan.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://www.freshoffthegrid.com/dehydrated-celery/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *