Limoenblaadjes Drogen

Hoe moet je limoenblaadjes drogen?

Limoenblaadjes worden voornamelijk gebruik om zijn aromatische smaak. Limoenblaadjes moet je drogen als je ze langer wilt bewaren omdat ze anders snel vervallen zijn. Limoenblaadjes zijn zijn blaadjes afkomstig van de kaffirlimoen.  Verwar de kleine kaffirlimoen niet met de limoen die wij hier kennen. Limoenblaadjes kan je makkelijk kopen in een Aziatische supermarkt. Het is zeer geschikt voor stoofgerechten. Hieronder het stappenplan limoenblaadjes drogen met een dehydrator.

TIP: Limoenblaadjes geven een lekkere aroma af. Het populairste recept waarin limoenblaadjes gebruikt worden is Tom Kha Gai. Dit is een Thaise kokosnoot soep doe je gewoonweg eens moet proberen.

Stappenplan: zelf limoenblaadjes drogen

 1. Loop verse limoenblaadjes.
 2. Was ze goed met water en verwijder blaadjes met dorre plekken.
 3. Zwier ze droog in een slazwierder.
 4. Leg de limoenblaadjes op een tray of droogrooster.
 5. Stel de temperatuur in op 50 °C en laat het 6 uur drogen.
 6. Controleer na de droogtijd of de bladeren voldoende droog zijn. Je kan ze verpulveren als ze voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur langer drogen.
 7. Na het drogen laat je de limoenblaadjes afkoelen.
 8. Je kan de limoenblaadjes verpulveren of pletten tot poeder.
 9. Bewaar het op een donkere droge en luchtvrije omgeving. Een kruidenpotje of weckpot is ideaal hiervoor.

Wat is de juiste droogtijd voor limoenblaadjes?

We drogen limoenblaadjes 6 uur in de voedseldroger. Na het drogen kan je het verpulveren met de hand. Als dit niet het geval is laat je het langer drogen.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om limoenblaadjes te drogen

Dragon drogen we op een temperatuur van 50°C in de voedseldroger.

Gedroogde Limoenblaadjes
Voordelen gedroogde limoenblaadjes
 • Het heeft een heerlijke frisse aroma
 • Sterke smaak
 • Ideaal voor soepen, sauzen en stoofpotten
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0