Overzicht
Hoe moet je limoenblaadjes drogen?
Limoenblaadjes worden voornamelijk gebruik om zijn aromatische smaak. Limoenblaadjes moet je drogen als je ze langer wilt bewaren omdat ze anders snel vervallen zijn. Limoenblaadjes zijn zijn blaadjes afkomstig van de kaffirlimoen. Verwar de kleine kaffirlimoen niet met de limoen die wij hier kennen. Limoenblaadjes kan je makkelijk kopen in een Aziatische supermarkt. Het is zeer geschikt voor stoofgerechten. Hieronder het stappenplan limoenblaadjes drogen met een dehydrator.
TIP: Limoenblaadjes geven een lekkere aroma af. Het populairste recept waarin limoenblaadjes gebruikt worden is Tom Kha Gai. Dit is een Thaise kokosnoot soep doe je gewoonweg eens moet proberen.
Stappenplan: zelf limoenblaadjes drogen
- Loop verse limoenblaadjes.
- Was ze goed met water en verwijder blaadjes met dorre plekken.
- Zwier ze droog in een slazwierder.
- Leg de limoenblaadjes op een tray of droogrooster.
- Stel de temperatuur in op 50 °C en laat het 6 uur drogen.
- Controleer na de droogtijd of de bladeren voldoende droog zijn. Je kan ze verpulveren als ze voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur langer drogen.
- Na het drogen laat je de limoenblaadjes afkoelen.
- Je kan de limoenblaadjes verpulveren of pletten tot poeder.
- Bewaar het op een donkere droge en luchtvrije omgeving. Een kruidenpotje of weckpot is ideaal hiervoor.
Wat is de juiste droogtijd voor limoenblaadjes?
We drogen limoenblaadjes 6 uur in de voedseldroger. Na het drogen kan je het verpulveren met de hand. Als dit niet het geval is laat je het langer drogen.
De juiste temperatuur om limoenblaadjes te drogen
Dragon drogen we op een temperatuur van 50°C in de voedseldroger.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.