Laurierblaadjes drogen
Overzicht
Hoe moet je laurierblaadjes drogen?
Als je veel laurierblaadjes gebruikt in je gerechten kan het verstandig zijn om ze vanaf nu zelf te drogen in een dehydrator. Gedroogde laurierblaadjes blijven maanden houdbaar. Tevens blijven vitaminen en mineralen bewaart. Gedroogde laurierblaadjes proeven nog sterker van smaak het is ideaal voor stoofpot, vleesgerechten, soep en sauzen. Op deze pagina laten we zien hoe je laurierblaadjes droogt met een voedseldroger.
Stappenplan: Laurierblaadjes drogen
- Keep verse laurierblaadjes.
- Was de ze met water onder de kraan.
- Zwier ze droog met een slazwierder.
- Verdeel de laurierblaadjes over de trays of roosters.
- Stel de temperatuur in op 45 °C en laat het 4 tot 6 uur drogen.
- Controleer na het drogen of de blaadjes voldoende droog zijn. Als je ze makkelijk kan breken zijn ze voldoende droog.
- Laat het afkoelen en bewaar ze in bewaardoos of weckpot.
- Je kan de blaadjes verpulveren tot laurierpoeder.
Voordelen gedroogde laurierblaadjes
✅ Nog sterker van smaak
✅ Blijven maanden houdbaar
✅ Vitaminen en mineralen blijven behouden
✅ Geschikt voor stoofpotten, soep en sauzen
✅ Je kan het verpulveren tot laurierpoeder
Wat is de juiste droogtijd van laurierblaadjes?
We drogen laurierblaadjes 12 uur in een drooven. Na het drogen kan je ze verpulveren tot poeder.
De juiste temperatuur om laurierblaadjes te drogen
Laurierblaadjes drogen we op een temperatuur van 45 °C in de voedseldroger.
Laurierblaadjes in de oven drogen
Het is mogelijk om laurierblaadjes in de oven te drogen zet de temperatuur op 100 °C en laat het 1 uur drogen. Gebruik altijd bakpapier of droogvellen. Zorgt dat de blaadjes zeker niet aanbranden en controleer af en toe de blaadjes.
Geen reacties gevonden