Skip to main content

Citroenmelisse drogen voedseldroger

citroenmelisse drogen

Hoe moet je citroenmelisse drogen?

Citroenmelisse is ideaal om te drogen als kruid. Als je het op een lage temperatuur droogt met een voedseldroger blijven de voedingstoffen behouden. Verder pluk je citroenmelisse juist voor de zomer dus voor de bloei omdat rond deze tijd de meeste voedingstoffen in de blaadjes zitten. Als je het gedroogd hebt kan je de blaadjes gebruiken om thee te trekken of limonade te maken. Op deze manier heb je een gezonde dorstlesser. Men zegt dat citroenmelisse thee anti-stress en anti-slaaploosheid effecten heeft. Dus nog een reden te meer om vanaf nu zelf je citroenmelisse te drogen. Als je het gedroogd hebt blijft het trouwens het hele jaar houdbaar. Hieronder het stappenplan citroenmelisse drogen in een droogoven.

TIP: Gedroogde citroenmelisse wordt het beste gecombineerd met visgerechten, soepen, sauzen en omeletten.

Stappenplan: citroenmelisse drogen

  1. Pluk verse citroenmelisse liefst juist voor de zomer voordat het in volle bloei staat.
  2. Als je de citroenmelisse geplukt hebt knip je de blaadjes van de stengels.
  3. Spoel de blaadjes goed af met water onder een kraan.
  4. Verdeel de citroenmelisse blaadjes over de voedseldroger trays of roosters.
  5. Zet de voedseldroger op 35 tot 40 °C en laat het 7 tot 14 uur drogen.
  6. Controleer na 5 uur of het voldoende droog is als dit niet het geval is laat je het gewoon drogen controleer om de 2 uur.
  7. Als na de droogtijd de blaadjes breken is het voldoende gedroogd.

Voordelen gedroogde citroenmelisse

✅ Sterk van smaak

✅ Blijft maanden houdbaar

✅ Voedingstoffen blijven behouden

✅ Perfect om thee te trekken

✅ Rustgevende werking

✅ Het smaakt echt lekker

Wat is de juiste droogtijd van citroenmelisse?

We drogen selderijblad 6 tot 14 uur in een voedseldroger. Na het drogen kan je het verpulveren tot kruiden of je kan de blaadjes gebruiken om thee te trekken. Ze hebben een rustgevende werking.

De juiste temperatuur om citroenmelisse te drogen

Citroenmelisse drogen we op een temperatuur van 40 °C in de voedseldroger.

gedroogde citroenmelisse

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron op natuurlijke wijze drogen: https://www.wikihow.com/Dry-Lemon-Balm



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *