Overzicht
Hoe moet je dragon drogen?
Op deze kan je terugvinden hoe je dragon moet drogen in een dehydrator. Dragon een kruiden die veel gebruikt wordt in de keuken voornamelijk bij vis, schaaldieren en kip gerechten. Het wordt veel gebruikt in bearnaisesaus en tartaarsaus. Verder heeft het een anijs achtige smaak. Zowel de blaadjes als de bloemen van dragon zijn eetbaar. Je kan ze dus beiden drogen. Hieronder het stappenplan dragon drogen in de voedseldroger
TIP: Dragon behoort tot de fines herbes wat betekend fijne kruiden. Het is een klassiek mengsel van keukenkruiden en wordt gebruikt in vooral soepen, sauzen, kaas en ei-gerechten.
Stappenplan: zelf dragon drogen
- Spoel de dragon goed met water af. Verwijderd bladeren die vlekken vertonen.
- Dep ze droog met keukenpapier of gebruik een slazwierder indien nodig.
- Leg de dragon op de droogrekjes en steek het in de dehydrator.
- Stel de temperatuur in op 45 °C en laat het 10 uur drogen.
- Controleer op het einde van de droogtijd of de dragon droog is als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
- Als de dragon voldoende gedroogd is laat je het afkoelen.
- Verwijder de bladeren van de stengels.
- Je kan nu de bladeren verpulveren tot dragonkruiden met je handen of met een mes.
- Bewaar de dragonkruiden in een kruidenpotje liefst op een donkere droge plaats.
Wat is de juiste droogtijd voor dragon?
We drogen dragon 10 uur in de voedseldroger. Na het drogen moet je het kunnen verpulveren met de hand. Als dit niet het geval is moet je het nog langer laten drogen.
De juiste temperatuur om dragon te drogen
Dragon drogen we op een temperatuur van 45°C in de dehydrator.
Dragon drogen extra info
- Gedroogde dragon is gezond. Het wordt meestal gebruikt in vlees en vis gerechten. Kip met mosterd dragon is een populair recept. Verder kan je er dragonthee van zetten. Dragon is een bron van vitamine C, A en B. Het helpt de spijsvertering en ontgifting van ons lichaam.
- Om dragon te drogen gebruiken we verse dragon, je kan een dragon plant kopen in de supermarkt. Als je het zelf kweekt nog beter.
- Knip de stengels met een schaar over onderaan. Spoel de dragon goed af met water. Droog na met keukenpapier of een zuiveren keukenhanddoek. Leg daarna de dragonblaadjes aan de stengel over de drooglade. Het mag een beetje op elkaar liggen dit kan geen kwaad. Tijdens het drogen krimpen de blaadjes vandaar dat we de stengels eraan laten anders kunnen ze door het rooster vallen.
- Je kan eventueel een droogvel gebruiken maar dit is niet vereist.
- Gedroogde dragon blijft lang houdbaar. Dankzij een voedseldroger droog je de dragon op een lage temperatuur waardoor vitaminen en smaken nog beter behouden blijven
- Zet de voedseldroger op 45 graden en droog het 10 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 55 graden zetten om tijd uit te sparen.
- Zoals je kan zien wordt de dragon donker groen bruin van kleur tijdens het drogen.
- Verwijder de blaadjes van de stengels.
- Neem een kommetje en doe hierin de gedroogde dragon. Als het voldoende droog is kan je de dragon verpulveren met je hand. Optioneel kan je een vijzel of kruidenpletter gebruiken hiervoor.
- Gedroogde dragon blijft minimum 1 jaar houdbaar. Na een 6 maanden begint de gedroogde dragon zijn smaak en kleur te verliezen.
- Bewaar op een donkere droge plaats in een kruidenpotje, weckpot of vacuumzak.
Dragon drogen in oven
Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk om de dragon te drogen in een oven. Volg het stappenplan bovenaan tot en met stap 2. Zet de oven op 65 °C en laat het 2 tot 3 uur drogen. Voor optimale resultaten gebruik je een voedseldroger.
Bron: https://www.thepurposefulpantry.com/preserve-tarragon/
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.