Skip to main content

Dragon drogen in een dehydrator

dragon drogen

Hoe moet je dragon drogen?

Op deze kan je terugvinden hoe je dragon moet drogen in een dehydrator. Dragon een kruiden die veel gebruikt wordt in de keuken voornamelijk bij vis, schaaldieren en kip gerechten. Het wordt veel gebruikt in bearnaisesaus en tartaarsaus. Verder heeft het een anijs achtige smaak. Zowel de blaadjes als de bloemen van dragon zijn eetbaar. Je kan ze dus beiden drogen. Hieronder het stappenplan dragon drogen in de voedseldroger

TIP: Dragon behoort tot de fines herbes wat betekend fijne kruiden. Het is een klassiek mengsel van keukenkruiden en wordt gebruikt in vooral soepen, sauzen, kaas en ei-gerechten.

Stappenplan: zelf dragon drogen

  1. Spoel de dragon goed met water af. Verwijderd bladeren die vlekken vertonen.
  2. Dep ze droog met keukenpapier of gebruik een slazwierder indien nodig.
  3. Leg de dragon op de droogrekjes en steek het in de dehydrator.
  4. Stel de temperatuur in op 35 °C en laat het 6 uur drogen.
  5. Controleer op het einde van de droogtijd of de dragon droog is als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
  6. Als de dragon voldoende gedroogd is laat je het afkoelen.
  7. Verwijder de bladeren van de stengels.
  8. Je kan nu de bladeren verpulveren tot dragonkruiden met je handen of met een mes.
  9. Bewaar de dragonkruiden in een kruidenpotje liefst op een donkere droge plaats.

Voordelen gedroogde dragon

✅ Gedroogde dragon blijft lang houdbaar

✅ De smaak van gedroogde dragon is veel sterker

✅ Ideaal voor sauzen, vis, ei en soepgerechten te kruiden

gedroogde dragon voedseldroger

Wat is de juiste droogtijd voor dragon?

We drogen dragon 6 uur in de voedseldroger. Na het drogen moet je het kunnen verpulveren met de hand. Als dit niet het geval is moet je het nog langer laten drogen.

De juiste temperatuur om dragon te drogen

Dragon drogen we op een temperatuur van 35°C in de dehydrator.

Dragon drogen in de oven

Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk om de dragon te drogen in een oven. Volg het stappenplan bovenaan tot en met stap 2. Zet de oven op 50 °C en laat het 2 tot 3 uur drogen. Voor optimale resultaten gebruik je een voedseldroger.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://www.thepurposefulpantry.com/preserve-tarragon/



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *