Overzicht
Hoe moet je eierschalen drogen?
Eieren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar wist je dat je ook de eierschaal kan eten? Op deze pagina laten we zien hoe je eierschalen moet drogen in een voedseldroger. Nadat de eierschalen gedroogd zijn kan je ze verpulveren tot poeder. Lees hier het stappenplan Eierenschalen drogen met een voedseldroger
Gedroogde eierschalen zijn een bron van calcium. Je kan er poeder van maken.
Stappenplan: zelf eierschalen drogen
- Spoel de eierenschalen af met water.
- Kook ze 10 minuten om zeker te zijn dat alle bacteriën gedood zijn.
- Verwijd de vliesjes aan de binnenkant van de eierschalen.
- Gebruik een droogmatje of vel en verdeel hierover de eierschalen.
- Leg de trays of roosters in de dehydrator.
- Stel de temperatuur in op 75 °C en laat het 3 tot 4 uur drogen.
- Controleer na 3 uur of de eierenschalen droog zijn. Je kan ze gewoon verpulveren met de hand.
- Laat het eerst afkoelen voordat je er poeder van maakt.
- Eierschaalpoeder is een rijke bron van calcium en kan dus als supplement gebruik worden.
Wat is de juiste droogtijd voor eierschalen?
Eierschalen drogen we 3 tot 4 uur in de voedseldroger. Na het drogen kan je het tot poeder verpulveren.
De juiste temperatuur om eierschalen te drogen
eierschalen drogen we op een temperatuur van 75 °C in de voedseldroger. Je kan het ook drogen in de oven op een lage temperatuur.
Eierschalen drogen in de oven
Als je geen dehydrator hebt kan je het ook in de oven drogen. Gebruik bakpapier of herbruikbare droogmatjes. Zet de oven op 90 °C en laat het 2 uur drogen. Controleer af en toe of het droog is en zorgt dat het zeker niet aanbrandt!
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.