Zelf Citroenpoeder Maken

Hoe moet je citroenpoeder maken?

Op onze website kon je al lezen hoe je gedroogde citroen maakt met een dehydrator maar wist je dat je van gedroogde citroen ook citroenpoeder kon maken? Citroenpoeder is gedroogde citroen verpulverd tot poeder. Het is zeer sterk van smaak en een bron van vitamine C. Ga eerst naar onze pagina citroen drogen om te zien hoe je citroen droogt. Als je dit hebt gedaan kom je terug naar deze pagina.

TIP: Citroen poeder heeft een geconcentreerde smaak en is nog sterker als gedroogde citroen. Het is een rijke bron van vitamine C.

Stappenplan: zelf citroenpoeder maken

  1. Droog eerst de citroenen. Je droogt het 12 tot 16 uur op 55 – 60 °C in de voedseldroger. 
  2. Doe alle gedroogde stukjes in een blender en verpulver het tot poeder.
  3. Bewaar het in een kruidenpotje.
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Voordelen gedroogd citroenpoeder

Voordelen citroenpoeder
  • Gedroogde citroenpoeder blijft maanden houdbaar
  • Zeer sterke citroen smaak
  • Ideaal voor gebak en vis
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0