Skip to main content

Mango drogen in voedseldroger

mango drogen voedseldroger

Hoe moet je Mango drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je mango droogt met een voedseldroger. Mango is een eetbare steenvrucht vol met vitamine A en C het draagt bij aan een gezond eetpatroon. Gedroogde mango kan je gebruiken als alternatief op ongezond snoep. Dankzij het drogen op lage temperatuur blijven vitaminen en mineralen behouden. Voedsel drogen is echt een effectieve manier om voedsel te conserveren. Gedroogde mango blijft veel langer houdbaar. We raden aan om gedroogde mango’s in een weckpot of bewaardoos op te bergen en liefst op een donkere omgeving zoals in je keukenkast. We snijden de mango’s in plakjes van 5mm. Het lijkt een beetje op frietjes.

TIP: Als je de mango nog zoeter wilt kan je ze voordat je ze gaat eten insmeren met honing. Als je wilt kan je ze zelfs dippen in warme chocolade. Op deze manier heb je een natuurlijke en volwaardige snack.
  1. Koop rijpe mango’s voor een zoetere smaak.
  2. Spoel de mango’s af met water.
  3. Schil de mango’s en doe de pit eruit.
  4. Snijd het vruchtvlees in plakjes van 5 mm in de vorm van frietjes.
  5. Gebruik Droogvellen indien mogelijk. Zo bescherm je de bodem van je dehydrator tegen sappen.
  6. Zet de voedseldroger op 57 °C en de timer op 12 uur.
  7. De mango’s dicht bij het warmte element zullen sneller gedroogd zijn daarom draaien we het droogrek of rooster nadat de helft van de droogtijd verstreken is om.
  8. Als de 12 uur om is controleer je of de mango’s voldoende droog zijn. Als ze nog plakken of vochtig aanvoelen laat je het nog een paar uur extra drogen. Herhaal deze stap indien nodig.
  9. Bewaar de mango’s op een donkere en afgedichte ruimte zoals een weckpot of bewaardoos. Je kan ze ook vacuüm verpakken.

Voordelen gedroogde mango

✅ Gedroogde Mango kan je lang bewaren

✅ Vitamines blijven behouden

✅ De smaak is veel sterker

✅ Gezonde en natuurlijke snack

✅ Boordevol vitamine A en C

mango drogen

Wat is de juiste droogtijd voor mango’s?

We drogen mango’s 12 tot 16 uur. Mango is dik van vrucht en zit vol vocht vandaar dat het langer duurt om mango te drogen. Mango drogen is vergelijkbaar met abrikozen drogen.

De juiste temperatuur om mango te drogen

Mango’s droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger.

Mango in de oven drogen

Als je geen voedseldroger hebt kan je mango drogen in een oven. Het is hetzelfde stappenplan als in de voedseldroger alleen dan zet je de oven op 60 °C en droog je ze eerst 5 uur. Laat de deur van de oven op een kier staan zodat er voldoende vocht kan ontsnappen tijdens het drogen. Na 5 uur controleer je of de mango’s voldoende gedroogd zijn. Als dit niet het geval is laat je het een paar uur verder drogen.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://preserveandpickle.com/dehydrating-mango/Reacties

W de Groot mei 29, 2022 bij 11:08 am

wat is het verschil tussen een teflonmat en een siliconenmat
Welke is het meest geschikt om voedsel te drogen in de voedseldroger en kun je ze ook in de gewone oven gebruiken en tot hoeveel graden

Beantwoorden

Team voedseldroger-test mei 29, 2022 bij 12:19 pm

Beste,

De teflon droogmatten zijn gladder van structuur, kruiden en fruit blijven niet zo snel kleven als bij siliconen droogmatjes. Zowel de teflon als de siliconen droogvellen kan je ook gebruiken in de oven. Let wel op de teflon droogmat van Wartmann gaat tot 260 °C. De siliconenmatten gaan tot 280 °C. Dit verschilt ook per droogmat lees dus goed de productinformatie van de betreffende droogmatjes. Ga naar onze droogmatjes infopagina voor meer info.

Beantwoorden

Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *