Skip to main content

Kiwi drogen

kiwi's drogen

Hoe moet je kiwi’s drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je kiwi’s moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde kiwi proeft sterk van smaak. Gedroogde kiwi’s zijn een lekkere zoete snack die lekker is voor in havermout of yoghurt. Om kiwi’s te drogen gebruik je best een voedseldroger. Op deze pagina kan je zien hoe wie kiwi’s drogen in een voedseldroger. Voordat je kiwi droogt schil je ze en snij je ze in kleine plakjes. Hoe dikker de plakjes hoe langer de droogtijd dus houdt hier rekening mee.

schil de kiwi voor het drogen

1. Schil de kiwi voor het drogen

snijd de kiwi in plakjes voor het drogen

2. Snijd de kiwi in plakjes voor het drogen

Leg ze hierna op de droogroosters en steek ze in de voedseldroger.

kiwi drogen

3. Leg de kiwi plakjes op het rooster.

gedroogde kiwi

4. Steek het droogrooster in de voedseldroger.

Voordelen gedroogde kiwi

✅ Gedroogde kiwi blijft veel langer houdbaar

✅ Vitaminen blijven behouden

✅ De smaak is geconcentreerd

✅ Natuurlijke gezonde snack

✅ Lekker met yoghurt, havermout en muesli

roomijs met gedroogde kiwiplakjes

roomijs met gedroogde kiwiplakjes

Wat is de juiste droogtijd voor kiwi’s?

We drogen kiwi 12 tot 16 uur. Kiwi’s bevatten meer vocht dan andere fruitsoorten zoals appel en peer dus daarom dat ze iets langer moeten drogen. Na de droogtijd check je of ze voldoende gedroogd zijn als dit niet het geval is laat je ze nog wat langer drogen. Tijdens het drogen zal je merken dat de kiwiplakjes die achteraan zitten dicht bij het warmte element sneller droog zijn als degene verder verwijderd van het warmte element. Draai het rooster om na de helft van de droogtijd.

De juiste temperatuur om kiwi’s te drogen

Kiwi droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger.

kiwi voedseldroger
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

 



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *