Kiwi drogen in voedseldroger

Hoe moet je kiwi’s drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je kiwi’s moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde kiwi proeft sterk van smaak. Gedroogde kiwi’s zijn een lekkere zoete snack die lekker is voor in havermout of yoghurt. Om kiwi’s te drogen gebruik je best een voedseldroger. Op deze pagina kan je zien hoe wie kiwi’s drogen in een voedseldroger. Voordat je kiwi droogt schil je ze en snij je ze in kleine plakjes. Hoe dikker de plakjes hoe langer de droogtijd dus houdt hier rekening mee.

Kiwi drogen: Stappenplan

 1. Schil de kiwi’s met een scherp mesje.
 2. Snijd de kiwi in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner ze zijn hoe sneller ze drogen.
 3. Leg de kiwiplakjes over een tray of drooglade.
 4. Steek het in de voedseldroger en droog het 16 uur op 55 tot 60 °C in de droogoven.
 5. Gedroogde kiwi is sterk en intens van smaak.

Wat is de juiste droogtijd voor kiwi’s?

We drogen kiwi 16 uur. Kiwi’s bevatten meer vocht dan andere fruitsoorten zoals appel en peer dus daarom dat ze iets langer moeten drogen. Afhankelijk van de dikte van de schijfjes kiwi ligt de droogtijd tussen 16 en 20 uur. Na de droogtijd check je of ze voldoende gedroogd zijn als dit niet het geval is laat je ze nog wat langer drogen. Tijdens het drogen zal je merken dat de kiwiplakjes die achteraan zitten dicht bij het warmte element sneller droog zijn als degene verder verwijderd van het warmte element. Draai het rooster om na de helft van de droogtijd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om kiwi’s te drogen

Kiwi droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 55 tot 60 °C in de voedseldroger.

kiwi drogen
Voordelen gedroogde kiwi
 • Gedroogde kiwi blijft veel langer houdbaar
 • De smaak is geconcentreerd
 • Vitaminen blijven behouden.
 • Natuurlijke gezonde snack
 • Lekker met yoghurt, havermout en muesli
 • Ook geschikt voor topping op roomijs
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Kiwi drogen extra tips

 • Koop altijd rijpe kiwi’s deze zijn zoeter en beter geschikt om te drogen. Verder zijn gele kiwi’s ook zoeter als groene kiwi’s dus het best droog je de gele kiwi’s zeker als je ze als snack wil consumeren.
 • Gedroogde kiwi is sterk van smaak en gaat perfect bij smoothies, yoghurt of roomijs. Het is ook lekker bij gebak. Als je wil kan je het zo eten als snack maar de smaak kan iets te sterk zijn hiervoor.
 • Kiwi’s zijn heel gezond het bevat nog meer vitamine C als sinaasappel. Als je het droogt met een voedseldroger worden vitamine veel beter behouden dan als je het droogt in de oven. Het is een gezond alternatief op snoep.
 • Schil de kiwi’s en snijd het in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner de kiwischijfjes hoe sneller ze drogen.
 • Zet de voedseldroger op 55 tot 60 °C en droog het 16 uur lang. Kiwi is een vrucht met een hoog vochtigheidsgehalte dus het drogen duurt iets langer dan bijvoorbeeld appel.
 • Tijdens de helft van de droogtijd draai je de trays om, zodat de stukjes ver van het warmt element ook een kans krijgen om beter te drogen.
 • Kiwi krimpt tijdens het drogen en wordt ook geler van kleur afhankelijk van welke soort kiwi je droogt. Zo heb je groene kiwi’s deze zijn iets zuurder als de gele kiwi’s die we gebruiken in deze video. Het is beter om de gele kiwi’s te drogen deze zijn veel zoeter van smaak en beter geschikt om als snack te consumeren.
 • Let wel op kiwi’s kleven fel aan de lades na het drogen, je kan dit voorkomen door een droogvel te gebruiken. Als je het toch zo doet zoals wij in de video is het aanbevolen om de drooglades te schrobben met een ijzeren schuurspons.
 • Als de kiwi voldoende droog zijn kan je het tot 6 maanden bewaren. Controleer voor je ze gebruik altijd op schimmels.
 • Bewaar het in een bewaardoos, weckpot of vacuumzak liefst op een donkere droge plaats. Zet ze nooit in de koelkast want dan gaan ze schimmelen!
roomijs met gedroogde kiwiplakjes
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0