Kiwi drogen

Hoe moet je kiwi’s drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je kiwi’s moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde kiwi proeft sterk van smaak. Gedroogde kiwi’s zijn een lekkere zoete snack die lekker is voor in havermout of yoghurt. Om kiwi’s te drogen gebruik je best een voedseldroger. Op deze pagina kan je zien hoe wie kiwi’s drogen in een voedseldroger. Voordat je kiwi droogt schil je ze en snij je ze in kleine plakjes. Hoe dikker de plakjes hoe langer de droogtijd dus houdt hier rekening mee.

Kiwi drogen: Stappenplan

 1. Schil de kiwi’s met een scherp mesje.
 2. Snijd de kiwi in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner ze zijn hoe sneller ze drogen.
 3. Leg de kiwiplakjes over een tray of drooglade.
 4. Steek het in de voedseldroger en droog het 16 uur op 55 tot 60 °C in de droogoven.
 5. Gedroogde kiwi is sterk en intens van smaak.

Wat is de juiste droogtijd voor kiwi’s?

We drogen kiwi 16 uur. Kiwi’s bevatten meer vocht dan andere fruitsoorten zoals appel en peer dus daarom dat ze iets langer moeten drogen. Afhankelijk van de dikte van de schijfjes kiwi ligt de droogtijd tussen 16 en 20 uur. Na de droogtijd check je of ze voldoende gedroogd zijn als dit niet het geval is laat je ze nog wat langer drogen. Tijdens het drogen zal je merken dat de kiwiplakjes die achteraan zitten dicht bij het warmte element sneller droog zijn als degene verder verwijderd van het warmte element. Draai het rooster om na de helft van de droogtijd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om kiwi’s te drogen

Kiwi droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 55 tot 60 °C in de voedseldroger.

Gedroogde kiwi
Voordelen gedroogde kiwi
 • Gedroogde kiwi blijft veel langer houdbaar
 • De smaak is geconcentreerd
 • Vitaminen blijven behouden.
 • Natuurlijke gezonde snack
 • Lekker met yoghurt, havermout en muesli
 • Ook geschikt voor topping op roomijs
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
roomijs met gedroogde kiwiplakjes
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0