Aardbeien Drogen

Hoe moet je Aardbeien drogen?

Ontdek hoe je aardbeien echt moet drogen met een voedseldroger. Aardbeien zijn extra zoet dus als je ze droogt zullen ze nog zoeter zijn van smaak. Perfect om te combineren met roomijs, muesli of yoghurt. Zeg neen tegen snoep vanaf nu maak je zelf gezonde snacks die veel lekker proeven als echt snoep. Gedroogde aardbeien zijn een echte delicatesse. Ontdek op deze pagina hoe je het best aardbeien droogt.

TIP: Gedroogde aardbeien zijn iets minder zoet en eerder een beetje zuur van smaak. Het is intens en sterk. Perfect voor smoothies en voor bij havermout of yoghurt.

Aardbeien drogen: Stappenplan

 1. Spoel de aardbeien eerst goed af met water.
 2. Snijd het kontje eraf of het kroontje bovenaan.
 3. Snijd de aardbeien in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner hoe beter en sneller ze drogen.
 4. Droog ze 14 uur op 57 °C in de voedseldroger.
 5. Bewaar op een droge donkere plaats bijvoorbeeld in een weckpot of vacuumzak.

Wat is de juiste droogtijd voor aardbeien?

We drogen aardbeien 12 tot 14 uur. Aardbeien bevatten net als kiwi’s en banaan meer vocht dus laten we ze iets langer droger dan bij de meest fruitsoorten. Je wilt dat ze echt droog zijn zodat ze veel langer houdbaar zijn. Als je merkt dat de aardbeien nog vochtig zijn na de droogtijd laat je ze nog een paar uur extra drogen. Het kan zijn dat de aardbeiplakjes dicht bij het warmte element sneller droog zijn als vooraan. Je draait indien dit het geval is het rooster om tijdens de helft van de droogtijd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om aardbeien te drogen

Aardbei droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger. Hoe lager de temperatuur hoe sterker de smaak.

Aardbeien voedseldroger
Voordelen gedroogde aardbei
 • Gedroogde aardbei blijft veel langer houdbaar
 • Vitaminen blijven behouden
 • De smaak is veel sterker
 • Gezonde en natuurlijke snack
 • Lekker met muesli, yoghurt en roomijs
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0