Overzicht
Hoe moet je Aardbeien drogen?
Ontdek hoe je aardbeien echt moet drogen met een voedseldroger. Aardbeien zijn extra zoet dus als je ze droogt zullen ze nog zoeter zijn van smaak. Perfect om te combineren met roomijs, muesli of yoghurt. Zeg neen tegen snoep vanaf nu maak je zelf gezonde snacks die veel lekker proeven als echt snoep. Gedroogde aardbeien zijn een echte delicatesse. Ontdek op deze pagina hoe je het best aardbeien droogt.
TIP: Gedroogde aardbeien zijn iets minder zoet en eerder een beetje zuur van smaak. Het is intens en sterk. Perfect voor smoothies en voor bij havermout of yoghurt.
Aardbeien drogen: Stappenplan
- Spoel de aardbeien eerst goed af met water.
- Snijd het kontje eraf of het kroontje bovenaan.
- Snijd de aardbeien in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner hoe beter en sneller ze drogen.
- Droog ze 14 uur op 57 °C in de voedseldroger.
- Bewaar op een droge donkere plaats bijvoorbeeld in een weckpot of vacuumzak.
Wat is de juiste droogtijd voor aardbeien?
We drogen aardbeien 12 tot 14 uur. Aardbeien bevatten net als kiwi’s en banaan meer vocht dus laten we ze iets langer droger dan bij de meest fruitsoorten. Je wilt dat ze echt droog zijn zodat ze veel langer houdbaar zijn. Als je merkt dat de aardbeien nog vochtig zijn na de droogtijd laat je ze nog een paar uur extra drogen. Het kan zijn dat de aardbeiplakjes dicht bij het warmte element sneller droog zijn als vooraan. Je draait indien dit het geval is het rooster om tijdens de helft van de droogtijd.
De juiste temperatuur om aardbeien te drogen
Aardbei droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger. Hoe lager de temperatuur hoe sterker de smaak.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.