Prei drogen in voedseldroger

Hoe moet je prei drogen?

Op deze pagina bespreken we hoe je prei moet drogen in een droogoven. Gedroogde prei kan je gebruiken voor groentebouillon, soep en sauzen. Het blijft ongeveer een half jaar houdbaar en heeft een sterke smaak. Als de prei gedroogd is kan je er preipoeder van maken. Dit kan je combineren met andere kruiden om zo je eigen verse kruidenmix samen te stellen. Hieronder het stappenplan prei drogen in een voedseldroger

TIP: Wist je dat voedingstoffen bewaard blijven als je het op een lage temperatuur droogt? Let er wel op na enkele maanden verminderen de voedingstoffen dus het is aanbevolen om de kruiden binnen de 6 maand op te gebruiken.

Stappenplan: prei drogen

 1. Was ze goed af met water (onder de kraan).
 2. Snijd de prei in ringen van 0,4 mm dik.
 3. Verdeel de prei ringen over de trays of rooster.
 4. Zet de temperatuur op 57 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen.
 5. Controleer na de droogtijd of de prei voldoende droog is. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
 6. Laat het eerst afkoelen voordat je het opbergt in een bewaardoos of weckpot.

Wat is de juiste droogtijd voor prei?

We drogen prei 6 tot 8 uur in een voedseldroger. Na het drogen bewaar je het op een donkere en luchtdichte plaats bijvoorbeeld in een bewaardoos of weckpot.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om prei te drogen

Prei droog je op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger.

Gedroogde prei
Voordelen gedroogde prei
 • Gedroogde prei kan je maanden bewaren
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • De smaak blijft sterk
 • Ideaal voor soep, bouillon en sauzen
 • Ideaal voor soep, bouillon en sauzen
 • Geschikt als basis voor kruidenmix
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Prei in de oven drogen

Als je geen voedseldroger hebt kan je prei ook drogen in de oven. Gebruik bakpapier of droogvellen. Zet de oven op 60 °C en laat het 4 tot 5 uur drogen. Doe de ovendeur op een kiep.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0