Witte kool drogen in voedseldroger

Hoe moet je witte kool drogen?

Dat je witte kool kon eten weet iedereen maar wist je dat je witte kool ook kon drogen? Het voordeel aan gedroogde witte kool is dat vitamine en mineralen behouden blijven. Witte kool is een bron van proteïne, calcium, ijzer en vitamine C.  Gedroogde witte kool kan je gebruiken als soepgroente maar ook als wok groente of voor in sauzen. Op deze pagina kan je duidelijk zien hoe je witte kool droogt in een voedseldroger.

TIP: Wist je dat witte kool gebruikt wordt om zuurkool te maken? Het zit dan in de wijn of azijn oplossing waardoor het zijn “zure” smaak krijgt.

Witte kool drogen stappenplan

 1. Koop een verse witte kool.
 2. Haal de buitenste groene bladeren van de witte kool.
 3. Spoel de witte koel goed af met water.
 4. Dep droog met keukenpapier.
 5. Snij de witte kool in stukjes van 3 tot 5 mm. Je kan een groot koksmes hiervoor gebruiken maar het is aangeraden een mandoline te gebruiken.
 6. Verdeel de stukjes witte kool over de trays of roosters. Probeer ze niet over elkaar te leggen.
 7. Leg de trays of rooster in je voedseldroger.
 8. Stel de temperatuur in op 57 °C en laat het 10 uur drogen.
 9. Controleer na het drogen of de kool voldoende droog is. Als ze niet droog zijn laat je het nog een paar uur extra drogen.
 10. Na het afkoelen kan je ze bewaren in een bewaardoos of weckpot. Bewaar op een donkere plaats waar geen zonlicht komt.

Wat is de juiste droogtijd voor witte kool?

We drogen witte kool 10 uur in een voedseldroger. De droogtijd is afhankelijk van hoe dik je de witte kool snijdt. Hoe dunner de plakjes hoe sneller de witte kool droog is. Je kan de trays of roosters draaien als de helft van de droogtijd verstreken is. Dit doen we zodat de witte kool ver van het warmte element ook een kans krijgt om dichterbij te drogen.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om witte kool te drogen

Witte kool drogen we op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger.

Gedroogd Witte kool
Voordelen gedroogde witte kool
 • Gedroogde witte kool kan je maanden bewaren
 • Voedingstoffen blijven behouden
 • De smaak is sterk
 • Ideaal voor in soep en wokken
 • Rijk aan vitamine C en calcium
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Witte kool drogen extra tips

 • Gedroogde witte kool is zoet en krokant van smaak. Het is vergelijkbaar met gedroogde uien en proeft naar chips, je kan het als gezonde snack eten. Gedroogde witte kool is perfect voor wokgerechten en voor in de soep.
 • Gedroogde witte kool is gezond het zit vol met vitamine B11, vitamine K, vitamine C en vezels. Het helpt bij de aanmaak van cellen en weefsels in je lichaam. Omdat we de witte kool drogen met een voedseldroger blijven vitaminen beter behouden.
 • Je kan een verse witte kool halen en snijden of kant en klare gesneden witte kool halen in de winkel zoals wij hier in deze video. Het resultaat blijft hetzelfde.
 • Verdeel de gesneden witte kool sprietjes over je droogrekken. Je gebruikt best ook een droogvel zodat er zeker niets door het droogrek naar onder valt.
 • Gedroogde witte kool blijft veel langer houdbaar. Dankzij een voedseldroger droog je de witte kool op een lage temperatuur waardoor vitaminen en smaken nog beter behouden blijven.
 • Zet de voedseldroger op 57 graden en droog het 10 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Als dit jou niet uitmaakt kan je het op 65 graden zetten om tijd uit te sparen.
 • Zoals je kan zien wordt de witte kool krokant en geel van kleur. Als het voldoende droog is kan je het zo breken met je hand of verpulveren tot poeder. Optioneel kan je een vijzel of kruidenpletter gebruiken hiervoor.
 • Gedroogde witte kool blijft 6 maanden houdbaar. Na een 6 maanden begint de gedroogde witte kool echter zijn krokantheid en smaak te verliezen dus je eet het best op voor deze periode.
 • Bewaar gedroogde witte kool op een donkere droge plaats in een kruidenpotje, weckpot of vacuumzak.

Witte kool in de oven drogen

Het is mogelijk om witte kool in de oven te drogen. Zet de oven op een temperatuur van 80 °C en droog het 2 tot 3 uur.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wittekool

Witte kool voedseldroger
Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0