Skip to main content

Witte kool drogen in voedseldroger

witte kool drogen

Hoe moet je witte kool drogen?

Dat je witte kool kon eten weet iedereen maar wist je dat je witte kool ook kon drogen? Het voordeel aan gedroogde witte kool is dat vitamine en mineralen behouden blijven. Witte kool is een bron van proteïne, calcium, ijzer en vitamine C.  Gedroogde witte kool kan je gebruiken als soepgroente maar ook als wok groente of voor in sauzen. Op deze pagina kan je duidelijk zien hoe je witte kool droogt in een voedseldroger:

TIP: Wist je dat witte kool gebruikt wordt om zuurkool te maken? Het zit dan in de wijn of azijn oplossing waardoor het zijn “zure” smaak krijgt.

Witte kool drogen stappenplan

  1. Koop een verse witte kool.
  2. Haal de buitenste groene bladeren van de witte kool.
  3. Spoel de witte koel goed af met water.
  4. Dep droog met keukenpapier.
  5. Snij de witte kool in stukjes van 3 tot 5 mm. Je kan een groot koksmes hiervoor gebruiken maar het is aangeraden een mandoline te gebruiken.
  6. Verdeel de stukjes witte kool over de trays of roosters. Probeer ze niet over elkaar te leggen.
  7. Leg de trays of rooster in je voedseldroger.
  8. Stel de temperatuur in op 57 °C en laat het 8 tot 11 uur drogen.
  9. Controleer na het drogen of de kool voldoende droog is. Als ze niet droog zijn laat je het nog een paar uur extra drogen.
  10. Na het afkoelen kan je ze bewaren in een bewaardoos of weckpot. Bewaar op een donkere plaats waar geen zonlicht komt.

Voordelen gedroogde witte kool

✅ Gedroogde witte kool kan je maanden bewaren.

✅ Voedingstoffen blijven behouden

✅ De smaak is sterk

✅ Ideaal voor in soep en wokken

✅ Rijk aan vitamine C en calcium

Wat is de juiste droogtijd voor witte kool?

We drogen witte kool 8 tot 11 uur in een voedseldroger. De droogtijd is afhankelijk van hoe dik je de witte kool snijdt. Hoe dunner de plakjes hoe sneller de witte kool droog is. Je kan de trays of roosters draaien als de helft van de droogtijd verstreken is. Dit doen we zodat de witte kool ver van het warmte element ook een kans krijgt om dichterbij te drogen.

De juiste temperatuur om witte kool te drogen

Witte kool drogen we op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger.

witte kool voedseldroger

Witte kool in de oven drogen

Het is mogelijk om witte kool in de oven te drogen. Zet de oven op een temperatuur van 80 °C en droog het 2 tot 3 uur.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wittekool



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *