Nadelen voedsel drogen

Alle nadelen van voedsel drogen

Nadelen van voedsel drogen
  • Kost tientallen uren tijd.
  • Neemt ruimte in beslag.
  • Verschillende voedingstoffen gaan verloren (maar dit is niet zo veel als met koken of hogere temperaturen, dus al bij al valt het nog goed mee hierbij).
  • Zoutgehaltye gedehydrateerde snacks ligt vaak hoger doordat het gewicht verminderd van de stukjes, ben je geneigd veel meer stukjes te eten dan met normaal voedsel..

Het uitdrogingsproces kost tijd dus wees bereid zeker om lange periodes te wachten. Zelfs met een krachtige voedseldroger moet u het voedsel enkele uren drogen om het goed te laten drogen. Uw geduld wordt vereist voor schone resultaten! Sommige modellen van de voedseldrogers zijn groot en je moet genoeg ruimte hebben om het apparaat neer te zetten.

Vitaminen voedseldrogen

Een ander nadeel van het drogen door verhitting is dat er bij hoge temperaturen nuttige stoffen zoals antioxidanten en sommige vitamines, vooral vitamine C, vitamine E en sommigen uit de B-groep, verloren gaan. De voedingswaarde zakt dan de oorspronkelijke waarde. Ook kan de smaak veranderen, wat lang niet altijd gewenst is. Daarom worden tegenwoordig ook andere droogmethoden gebruikt: vriesdrogen en vacuüm drogen. Deze methoden vereisen aparte apparatuur en zijn niet geschikt voor thuis.

Zoutgehalte

Zoute en hartige gedehydrateerde snacks zijn rijk aan zout en het kunnen leiden tot hypertensie of verhoging van de bloeddruk bij mensen die niet gewend zijn te veel zout te eten. Zout wordt ook gebruikt als conserveermiddel in gedroogd voedsel en te veel zout in iemands dieet kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk verhogen. De hoeveelheid zout in gedehydrateerde snacks ligt vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse zoutinname voor volwassenen. Het eten van deze snacks bij de handvol kan schadelijk zijn voor iemands gezondheid.

10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Gelukkig zijn er ook vele voordelen aan voedsel drogen, Lees onze voedseldroger koopgids voor meer info.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0