Skip to main content

Nadelen voedsel drogen

Voedsel drogen nadelen

Alle nadelen van voedsel drogen

Kost tientallen uren tijd

❌Neemt ruimte in beslag

❌Verschillende voedingstoffen gaan verloren (maar dit is niet zo veel als met koken of hogere temperaturen, dus al bij al valt het nog goed mee hierbij)

❌Zoutgehaltye gedehydrateerde snacks ligt vaak hoger doordat het gewicht verminderd van de stukjes, ben je geneigd veel meer stukjes te eten dan met normaal voedsel.

Het uitdrogingsproces kost tijd dus wees bereid zeker om lange periodes te wachten. Zelfs met een krachtige voedseldroger moet u het voedsel enkele uren drogen om het goed te laten drogen. Uw geduld wordt vereist voor schone resultaten! Sommige modellen van de voedseldrogers zijn groot en je moet genoeg ruimte hebben om het apparaat neer te zetten.

Vitaminen voedseldrogen

Een ander nadeel van het drogen door verhitting is dat er bij hoge temperaturen nuttige stoffen zoals antioxidanten en sommige vitamines, vooral vitamine C, vitamine E en sommigen uit de B-groep, verloren gaan. De voedingswaarde zakt dan de oorspronkelijke waarde. Ook kan de smaak veranderen, wat lang niet altijd gewenst is. Daarom worden tegenwoordig ook andere droogmethoden gebruikt: vriesdrogen en vacuüm drogen. Deze methoden vereisen aparte apparatuur en zijn niet geschikt voor thuis.

Zout

Zoute en hartige gedehydrateerde snacks zijn rijk aan zout en het kunnen leiden tot hypertensie of verhoging van de bloeddruk bij mensen die niet gewend zijn te veel zout te eten. Zout wordt ook gebruikt als conserveermiddel in gedroogd voedsel en te veel zout in iemands dieet kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk verhogen. De hoeveelheid zout in gedehydrateerde snacks ligt vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse zoutinname voor volwassenen. Het eten van deze snacks bij de handvol kan schadelijk zijn voor iemands gezondheid.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Excaliber 4400220F mini
Excalibur 4948CDFB
Espressions EP5600
Brod en Taylor Sahara
Stockli Voedseldroger RVS en timer

Bekijk onze voedseldroger koopgids voor de beste suggesties.Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *