Alle nadelen van voedsel drogen
Het uitdrogingsproces kost tijd dus wees bereid zeker om lange periodes te wachten. Zelfs met een krachtige voedseldroger moet u het voedsel enkele uren drogen om het goed te laten drogen. Uw geduld wordt vereist voor schone resultaten! Sommige modellen van de voedseldrogers zijn groot en je moet genoeg ruimte hebben om het apparaat neer te zetten.
Vitaminen voedseldrogen
Een ander nadeel van het drogen door verhitting is dat er bij hoge temperaturen nuttige stoffen zoals antioxidanten en sommige vitamines, vooral vitamine C, vitamine E en sommigen uit de B-groep, verloren gaan. De voedingswaarde zakt dan de oorspronkelijke waarde. Ook kan de smaak veranderen, wat lang niet altijd gewenst is. Daarom worden tegenwoordig ook andere droogmethoden gebruikt: vriesdrogen en vacuüm drogen. Deze methoden vereisen aparte apparatuur en zijn niet geschikt voor thuis.
Zoutgehalte
Zoute en hartige gedehydrateerde snacks zijn rijk aan zout en het kunnen leiden tot hypertensie of verhoging van de bloeddruk bij mensen die niet gewend zijn te veel zout te eten. Zout wordt ook gebruikt als conserveermiddel in gedroogd voedsel en te veel zout in iemands dieet kan het risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk verhogen. De hoeveelheid zout in gedehydrateerde snacks ligt vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse zoutinname voor volwassenen. Het eten van deze snacks bij de handvol kan schadelijk zijn voor iemands gezondheid.
Gelukkig zijn er ook vele voordelen aan voedsel drogen, Lees onze voedseldroger koopgids voor meer info.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.