
Overzicht
Hoe moet je rabarber drogen?
Rabarbar is een stevige maar lekkere groente die gebruikt wordt in jam en gebakken. Je kan het zelf gebruiken om frisdrank van te maken. Op deze pagina het stappenplan Rabarber drogen met een dehydrator.
TIP: Dankzij het drogen op lage temperatuur blijven de voedingstoffen behouden.
Stappenplan: rabarber drogen
- Was de rabarber goed af met water.
- Snijd met een koksmes de stengels in de lengte net zoals je prei snijdt.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes.
- Gebruik droogvellen en leg hierop de rabarberstukjes.
- Zet de trays in de voedseldroger.
- Stel de temperatuur in op 57 °C en laat het 14 uur drogen.
- Controleer na de droogtijd of alles voldoende droog is. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
- Voordat je het opbergt laat je het eerst afkoelen.
Wat is de juiste droogtijd van rabarber?
We drogen rabarber 14 uur in een voedseldroger. Draai de trays om tijdens de helft van de droogtijd zodat de rabarber verder bij het warmte element ook een kans krijgt om sneller te drogen. Gebruik altijd droogvellen als je kleine stukjes rabarber droogt in een voedseldroger.
De juiste temperatuur om rabarber te drogen
Rabarber drogen we op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger. Je kan het op 65 °C om het proces te versnellen. Denk er wel aan hoe hoger de temperatuur hoe meer vitaminen er verloren gaan.

Rabarber in de oven drogen
Het is mogelijk om rabarber in de oven te drogen. Het werkt net hetzelfde als in de dehydrator. Droog het op een temperatuur van 65 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen. Zet de oven op een kiep zodat het vocht kan ontsnappen.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.