Rabarber drogen in een dehydrator

Hoe moet je rabarber drogen?

Rabarbar is een stevige maar lekkere groente die gebruikt wordt in jam en gebakken. Je kan het zelf gebruiken om frisdrank van te maken. Op deze pagina het stappenplan Rabarber drogen met een dehydrator.

TIP: Dankzij het drogen op lage temperatuur blijven de voedingstoffen behouden.

Stappenplan: rabarber drogen

 1. Was de rabarber goed af met water.
 2. Snijd met een koksmes de stengels in de lengte net zoals je prei snijdt.
 3. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
 4. Gebruik droogvellen en leg hierop de rabarberstukjes.
 5. Zet de trays in de voedseldroger.
 6. Stel de temperatuur in op 57 °C en laat het 14 uur drogen.
 7. Controleer na de droogtijd of alles voldoende droog is. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
 8. Voordat je het opbergt laat je het eerst afkoelen.

Wat is de juiste droogtijd van rabarber?

We drogen rabarber 14 uur in een voedseldroger. Draai de trays om tijdens de helft van de droogtijd zodat de rabarber verder bij het warmte element ook een kans krijgt om sneller te drogen. Gebruik altijd droogvellen als je kleine stukjes rabarber droogt in een voedseldroger.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om rabarber te drogen

Rabarber drogen we op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger. Je kan het op 65 °C om het proces te versnellen. Denk er wel aan hoe hoger de temperatuur hoe meer vitaminen er verloren gaan.

Gedroogde-Rabarber
Voordelen gedroogde rabarber
 • Gedroogd rabarber is ideaal voor gebak en jam
 • De smaak is sterk
 • Blijft enkele maanden houdbaar
 • Vitaminen en mineralen blijven behouden
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Rabarber in de oven drogen

Het is mogelijk om rabarber in de oven te drogen. Het werkt net hetzelfde als in de dehydrator. Droog het op een temperatuur van 65 °C en laat het 6 tot 8 uur drogen. Zet de oven op een kiep zodat het vocht kan ontsnappen.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0