Drogen van zoete aardappelen

Zoete aardappelchips maken

Zoete aardappel is gezond het is een echte powerfood vol vitamines en mineralen. Wist je dat je zoete aardappel kan drogen? Op deze pagina leer je het drogen van zoete aardappel. We snijden het in kleine plakjes met een mandoline waarna we het drogen in een voedseldroger. Na het drogen zal je zoete aardappelchips hebben. Je kan het kruiden voor nog meer smaak. Het is een echte gezonde en natuurlijke chips zonder vet en bewaarmiddelen en zout.

De smaak van zoete aardappel wordt nog sterker als je het droogt. Dus dit maakt ze ideaal voor chips. Verder blijven de voedingstoffen veel beter bewaard dan bakken op een hoge temperatuur. Als je echt gezond wilt eten maak je zelf zoete aardappelchips vanaf nu! Hieronder het stappenplan zoete aardappel drogen.

TIP: Zoete aardappel is gezonder als gewone aardappel. Als je het droogt blijven alle voedingstoffen veel beter bewaard.

Stappenplan: zoete aardappel drogen

 1. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in fijne schijfjes. Je kan ook een mesje gebruiken maar dit gaat niet zo makkelijk.
 2. Verdeel de schijfjes aardappel over de trays of roosters.
 3. Laat het 10 uur drogen op 75 °C.
 4. Controleer na de droogtijd of de chips voldoende gedroogd is. Als het breekt is het goed.
 5. Na het drogen laat je het afkoelen.
 6. Je kan het extra kruiden met peper, basilicum, tijm of de kruiden naar je voorkeur. Het best is om er geen zout bij te voegen omdat er anders niets meer over blijft van deze gezonde snack.
 7. Bewaar het in een luchtdichte verpakking liefst op een donkere plaats.

Wat is de juiste droogtijd voor zoete aardappel?

We drogen zoete aardappelchips 10 uur in de voedseldroger. Als je de chips kunt breken na het drogen is het voldoende gedroogd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om zoete aardappelen te drogen

Zoete aardappelchips drogen we op een temperatuur van 75°C in de dehydrator.

Gedroogde Zoete aardappelen
Voordelen zoete aardappelchips
 • Gedroogde zoete aardappel blijft lang vers
 • De smaak van zoete aardappel is sterker
 • Overheerlijk en gezonde chips kan vanaf nu
 • Het zit vol met vitaminen en mineralen
 • Vitaminen en mineralen blijven behouden
10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Zoete aardappelchips maken in de oven

Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk zoete aardappelchips in de oven te maken. Zet de oven op 70°C en laat het 10 uur drogen.

Bron: https://www.luvele.com.au/blogs/recipe-blog/healthy-sweet-potato-chips-made-in-the-dehydrator

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0