Zoete Aardappel Drogen

Zoete aardappelchips maken

Zoete aardappel is gezond het is een echte powerfood vol vitamines en mineralen. Wist je dat je zoete aardappel kan drogen? Op deze pagina leer je het drogen van zoete aardappel. We snijden het in kleine plakjes met een mandoline waarna we het drogen in een voedseldroger. Na het drogen zal je zoete aardappelchips hebben. Je kan het kruiden voor nog meer smaak. Het is een echte gezonde en natuurlijke chips zonder vet en bewaarmiddelen en zout.

Zoete aardappel kan je op 2 manieren drogen. Je kan er zoete aardappelchips van maken door ze met een mandoline fijn te snijden. Als je deze methode doet kan je ze zo eten. Laat ze 4 uur drogen op 50 °C.

De smaak van zoete aardappel wordt nog sterker als je het droogt. Dus dit maakt ze ideaal voor chips. Verder blijven de voedingstoffen veel beter bewaard dan bakken op een hoge temperatuur. Als je echt gezond wilt eten maak je zelf zoete aardappelchips vanaf nu! Hieronder het stappenplan zoete aardappel drogen.

TIP: Zoete aardappel is gezonder als gewone aardappel. Als je het droogt blijven alle voedingstoffen veel beter bewaard.

Stappenplan: zoete aardappel drogen

 1. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in fijne schijfjes. Je kan ook een mesje gebruiken maar dit gaat niet zo makkelijk.
 2. Verdeel de schijfjes aardappel over de trays of roosters.
 3. Laat het 8 uur drogen op 55 °C.
 4. Controleer na de droogtijd of de chips voldoende gedroogd is. Als het breekt is het goed.
 5. Na het drogen laat je het afkoelen.
 6. Je kan het extra kruiden met peper, basilicum, tijm of de kruiden naar je voorkeur. Het best is om er geen zout bij te voegen omdat er anders niets meer over blijft van deze gezonde snack.
 7. Bewaar het in een luchtdichte verpakking liefst op een donkere plaats.

Wat is de juiste droogtijd voor zoete aardappel?

We drogen zoete aardappelchips 8 uur in de voedseldroger. Als je de chips kunt breken na het drogen is het voldoende gedroogd.

0
UUR DROGEN

De juiste temperatuur om zoete aardappelen te drogen

Zoete aardappelchips drogen we op een temperatuur van 55°C in de dehydrator.

Gedroogde Zoete aardappelen
Voordelen zoete aardappelchips
 • Gedroogde zoete aardappel blijft lang vers
 • De smaak van zoete aardappel is sterker
 • Overheerlijk en gezonde chips kan vanaf nu
 • Het zit vol met vitaminen en mineralen
 • Vitaminen en mineralen blijven behouden
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Zoete aardappel drogen tips

 • Zoete aardappel kan je op 2 manieren drogen. Je kan er zoete aardappelchips van maken door ze met een mandoline fijn te snijden. Als je deze methode doet kan je ze zo eten. Laat ze 4 uur drogen op 50 °C.
 • In deze video laten we echter zien hoe je dikkere schijfjes zoete aardappel droogt. Deze zijn meestal te taai om zo op te eten. Het is perfect voor bij soepen en stoofpotten. Zoete aardappel is een powerfood het zit vol met vezels, ijzer, magnesium, kalium, vitamine A en C. Het is dus een gezonde aanvulling bij elk gerecht.
 • Schil de zoete aardappels en snijd ze in schijfjes. Als je ze te dik snijdt zijn ze te taai en hard om op te eten als chips. Verdeel de zoete aardappelschijfjes over de drooglades.
 • Zet de voedseldroger op 55 °C en droog het 8 uur lang. Hoe lager de temperatuur hoe beter de smaak en hoe beter vitaminen bewaard worden. Tijdens het drogen krimpen de zoete aardappelschijfjes enorm. Ze worden lichter en een beetje mat van kleur.
 • Als je gedroogde zoete aardappel in de soep of stoofpot doet wordt het gerecht zoeter van smaak.
 • Als de zoete aardappel voldoende gedroogd is kan je het tot wel 6 maanden bewaren.
 • Bewaar het in een bewaardoos, weckpot of vacuumzak liefst op een donkere droge plaats. Zet ze nooit in de koelkast want dan gaan ze schimmelen!

Zoete aardappelchips maken in de oven

Als je geen voedseldroger hebt is het mogelijk zoete aardappelchips in de oven te maken. Zet de oven op 70°C en laat het 4 uur drogen.

Bron: https://www.luvele.com.au/blogs/recipe-blog/healthy-sweet-potato-chips-made-in-the-dehydrator

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0