Overzicht
Bruine bonen drogen voorbereiding
Bruine bonen kan je drogen in een voedseldroger echter moet je er wel rekening mee houden dat ze eerst blancheert moeten worden in kokend water. Dit vermindert de kans op micro-organismen en het bederf van de gedroogde bonen. Verder stopt het chemische processen en voorkomt het narijpen. Dankzij balanceren breekt de schil een beetje en drogen de bruine bonen beter. Bruine bonen zijn gezond en bevatten veel eiwitten, Vitamine B1, B2, Calcium en ijzer. Dankzij het drogen van bruine bonen blijven deze voedingstoffen behouden.
TIP: Bruine bonen leg je op een droogvel in de voedseldroger. Doe je dit niet dan vallen ze door het rooster.
Stappenplan: zelf bruine bonen drogen
Wat is de juiste droogtijd van bruine bonen?
We drogen bruine bonen 8 tot 10 uur lang in een dehydrator. Draai het rooster nadat de helft van de droogtijd verstreken is om zodat de bruine bonen ver van het warmte element ook een kans krijgen om beter gedroogd te worden.
De juiste temperatuur om bruine bonen te drogen
Bruine bonen drogen we op een temperatuur van 50 tot 55 °C in de voedseldroger. Gedroogde bonen zijn gezond. Na het drogen kan je langer bewaren. We raden aan om ze te bewaren in een weckpot op een droge en donkere plaats. Het best eet je ze ook zo snel mogelijk op.
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.