Skip to main content

Bruine bonen drogen in droogoven

bruine bonen drogen

Bruine bonen drogen voorbereiding

Bruine bonen kan je drogen in een voedseldroger echter moet je er wel rekening mee houden dat ze eerst blancheert moeten worden in kokend water. Dit vermindert de kans op micro-organismen en het bederf van de gedroogde bonen. Verder stopt het chemische processen en voorkomt het narijpen. Dankzij balanceren breekt de schil een beetje en drogen de bruine bonen beter. Bruine bonen zijn gezond en bevatten veel eiwitten, Vitamine B1, B2, Calcium en ijzer. Dankzij het drogen van bruine bonen blijven deze voedingstoffen behouden.

TIP: Bruine bonen leg je op een droogvel in de voedseldroger. Doe je dit niet dan vallen ze door het rooster.

Stappenplan: zelf bruine bonen drogen

  1. Koop verse bruine bonen.
  2. Schil de peul af en spoel de bruine bonen goed af met water.
  3. Blanceer ze 5 minuten in kokend water om de schil te breken. Daarna schrik je het met koud water. Op deze manier kan je de bonen veel beter drogen.
  4. Koop een herbruikbare droogvellen of bakpapier. Leg hierop de bruine bonen anders vallen ze door het rooster.
  5. Stel de temperatuur in op 55 °C. Laat het 8 tot 10 uur drogen.
  6. Controleer op het einde van de bereiding of de bruine bonen voldoende gedroogd zijn. Plek eentje kapot of eet eentje om te zien of het goed gedroogd is.

Voordelen gedroogde bruine bonen

✅ Gedroogde bruine bonen zijn lekker van smaak

✅ Je kan het gebruiken in soep en stoofschotels

✅ Gezonde snack

✅ Het blijft veel langer houdbaar

✅ Vitamine B1, B2, Calcium en ijzer blijven behouden

Wat is de juiste droogtijd van bruine bonen?

We drogen bruine bonen 8 tot 10 uur lang in een dehydrator. Draai het rooster nadat de helft van de droogtijd verstreken is om zodat de bruine bonen ver van het warmte element ook een kans krijgen om beter gedroogd te worden.

De juiste temperatuur om bruine bonen te drogen

Bruine bonen drogen we op een temperatuur van 50 tot 55 °C in de voedseldroger. Gedroogde bonen zijn gezond. Na het drogen kan je langer bewaren. We raden aan om ze te bewaren in een weckpot op een droge en donkere plaats. Het best eet je ze ook zo snel mogelijk op.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bruine_boon



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *