Skip to main content

Kokosnoot drogen in een dehydrator

gedroogde kokosnoot

Hoe moet je kokosnoten drogen?

Met een dehydrator kun je makkelijk gedroogde kokosnoot maken. Dit worden ook wel kokosschilfers genoemd. Rasp of schaaf het vruchtvlees van de kokosnoot. Verdeel het over een droogvel en leg het in de voedseldroger. Droog het 8 tot 10 uur op 57 °C. Als je het droogt blijven vitaminen en mineralen behouden. Gedroogde kokosnoot kan je op desserts, taart, roomijs gebruiken. Het is een geeft een lichte kokosaroma. Je kan het ook in de oven drogen.

TIP: Zelf kokosnoten drogen kan eenvoudig in een voedseldroger. Je gebruikt de kokosschilfers om desserts een heerlijke aroma te geven.

Stappenplan: zelf appelmoes drogen

  1. Koop rijpe kokosnoten.
  2. Boor een kiemgat om de kokosmelk te verwijderen.
  3. De kokosmelk kan je opdrinken.
  4. Zaag de kokosnoot open of breek het open met een hamer.
  5. Haal het vruchtvlees met een groot koksmes van de schaal.
  6. Verwijder het bruine schilvlies van het vruchtvlees.
  7. Rasp het kokos grof met een rasp.
  8. Verdeel de kokosschilfers over een droogvel en leg het op een droogrooster.
  9. Zet het droogrek of rooster in de voedseldroger.
  10. Zet de temperatuur op 57 °C en laat het 10 uur drogen.
  11. Na 5 uur draai je het rooster om zodat de voorste stukken ook de kans hebben om dichter bij het warmte element te drogen.
  12. Controleer na de droogtijd of de geraspte kokosschilfers voldoende droog zijn. Als dit niet het geval is laat je het nog een paar uur extra drogen.
  13. Na het drogen laat je de kokos schilfers afkoelen. Bewaar ze in een donkere omgeving in een weckpot of bewaardoos.

Voordelen gedroogde kokosnoot

✅ Gedroogde kokosnoot kan je langer bewaren

✅ Vitaminen en mineralen blijven behouden

✅ Heerijke zoete kokossmaak

✅ Ideaal voor desserts

✅ Rijk aan calcium en magnesium

kokosnoot drogen

Wat is de juiste droogtijd voor kokosnoot?

We drogen kokosnoten 8 tot 10 uur in de voedseldroger. Na de droogtijd laat je het afkoelen. Bewaar het op een donkere plaats in een bewaardoos of weckpot.

De juiste temperatuur om kokosnoot te drogen

Kokosnoot drogen we op een temperatuur van 57 °C in de voedseldroger.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosnoot



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *