Skip to main content

Tomaten drogen

tomaten drogen voedseldroger

Hoe moet je tomaten drogen?

Op deze pagina laten we je zien hoe je tomaten moet drogen. Om tomaten te drogen gebruiken we in dit stappenplan een voedseldroger. Gedroogde tomaten proeven veel sterker van smaak. Je kan de smaak vergelijken met tomatenpuree. Je kan gedroogde tomaten gebruiken in saus en soep. De geconcentreerde tomatensmaak geeft je soep of saus een extra sterke smaak. Extra handig is dat vitaminen behouden blijven. Je voegt de gedroogde tomaten past op het einde van de bereiding toe aan het gerecht.

TIP: Als je wilt kan je ze in kruiden met basilicum of oregano.

tomaat spoelen voor het drogen

1. Tomaat spoelen voor het drogen

snij de tomaat in stukjes

2. Snij de tomaat in stukjes

gedroogde tomaten

3. Zet het rooster daarna in de voedseldroger.

Voordelen gedroogde tomaat

✅ Gedroogde tomaat is gezond

✅ Vitaminen blijven behouden

✅ De smaak is veel sterker

✅ Proeft naar tomatenpuree

✅ Perfect voor soep, sauzen en tomatensap

Wat is de juiste droogtijd voor tomaten?

We drogen tomaten 16 – 20 uur. Tomaten bevatten net als kiwi’s en bananen veel vocht dus de droogtijd gaat langer zijn als bijvoorbeeld appels en peren. Ook de dikte van de tomatenschijfjes speelt een rol in de droogtijd, we raden aan om ze 2 -3 mm in plakjes te snijden.

De juiste temperatuur om tomaat te drogen

Tomaat droog je op 57 °C in de voedseldroger. Je kan ze ook op 52 °C drogen maar dan duurt het nog langer. Draai het rooster tijdens de helft van de droogtijd omdat de tomatenplakjes dicht bij het warmte element sneller droog zijn. Denk eraan dat de tomatenschijfjes volledig droog moeten zijn als je ze lang wilt bewaren.

gedroogde tomaat
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *