Skip to main content

Banaan drogen

gedroogde banaanplakjes

Hoe moet je bananen drogen?

Wist je dat bananen drogen veel lekkerder is ze gewoon eten? Als je bananen droogt worden ze nog zoeter van smaak. Het is echt een delicatesse! Op deze pagina laten we zien hoe we banaan drogen met een voedseldroger. Schil de banaan en snijd ze in plakjes. Bananen bevatten meer vocht dus het is iets langer om de drogen dan andere soorten fruit ook de temperatuur is hoger. Meer hierover onderaan. Probeer de banaan in zo dun mogelijk plakjes te snijden.

TIP: Besprenkel de banaanplakjes in met citroensap zodat ze niet te snel bruin worden.

Hieronder alle de benodigdheden die je nodig hebt om een banaan te drogen:

  • Banaan in stukjes
  • 1/2 kopje vers geperst citroensap
  • Een voedseldroger

Het is heel eenvoudig:

  1. Je snijdt je banaan in stukjes.
  2. Leg alle stukjes gesneden banaan in het kopje met vers geperst citroensap, dit zal ervoor zorgen dat de bananen hun mooie gele kleur behouden. Als je dit niet doet worden ze rap bruin, en dat ziet er gewoon niet lekker uit.
  3. Leg daarna alle stukjes banaan in de voedseldroger, en zorgt dat ze niet tegen elkaar plakken.
  4. Zet de temperatuur van de voedsel droger op 57 °C.
  5. De volledig uitgedroogde bananenstukjes  voelen wat plakkerig aan. Als de banaan gemakkelijk scheuren moet je hem niet wat langer drogen in je droogoven.
Banaan drogen in droogoven

Banaan drogen in droogoven Alternatief op snoep

Hopelijk kan je nu lekker genieten van gedroogde stukjes bananen. Gedroogde stukjes banaan zijn heerlijk als alternatief voor snoep, maar ook ideaal om in je ijscoupe te doen. Verder kun je met de oven gedroogde banaan als gezonde topping bij je havermout doen en ook bij Griekse yoghurt zijn ze heerlijk om van te smullen. Tot slot kunnen we je zeggen dat als je voedsel droogt in dit geval banaan. Dat de smaak dus versterkt wordt. Daarom dat het een ideaal alternatief voor snoep is. Hopelijk weet jij nu hoe je makkelijk bananen kunt drogen in de droogoven! We wensen nog vele gezonde hapjes toe!

banaan voedseldroger

Bananen kun je makkelijk drogen met een voedseldroger.

banaan plakjes drogen

Banaan plakjes drogen

banaan drogen met een voedseldroger

Banaan drogen met een voedseldroger

Voordelen gedroogde bananen

✅ Gedroogde banaan is gezond

✅ Vitaminen blijven behouden

✅ De smaak is veel zoeter

✅ Natuurlijke snack

✅ Lekker met muesli, yoghurt

gedroogde banaan met roomijs

gedroogde banaan met vanille roomijs

Wat is de juiste droogtijd voor bananen?

We drogen bananen 14 tot 16 uur. Bananen bevatten net als kiwi’s en sinaasappel meer vocht vandaar dat we ze langer drogen zodat voldoende droog zijn om lang te bewaren. Check na de droogtijd of de banaanplakjes voldoende droog zijn als dit niet het geval is laat je ze nog een paar uurtjes extra drogen. Draai de rooster tijdens de helft van de droogtijd, de banaanplakjes dicht bij het warmte element kunnen sneller drogen.

De juiste temperatuur om banaan te drogen

Banaan droog je net zoals de meeste fruitsoorten op 57 °C in de voedseldroger. Echter is het mogelijk om ze op 67 °C te drogen. Als je dit doet duurt het ook korter tot ze volledig gedroogd zijn. Wij hebben ze gewoon 14 uur op 57 °C laten drogen en voor ons waren ze voldoende gedroogd. Let er wel op dat de dikte van de plakjes ook een factor is in hoelang het duurt voor dat de plakjes voldoende gedroogd zijn.

banaan drogen
Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *