Citroenen Drogen
Overzicht
Hoe moet je citroenschijfjes drogen?
Op deze pagina bespreken we hoe je citroen moet drogen in een voedseldroger. Gedroogde citroen kan je gebruiken bij frisdranken, thee of cocktails. Het heeft een scherpe verfrissende citroensmaak en zit vol met vitamine C. Lees op deze pagina hoe je makkelijk citroen droogt. Let er op gedroogde citroen is sterk van smaak het is niet de bedoeling dat je ze zo in je mond steekt.
1. Citroen afspoelen voor het drogen
2. Snij de citroen in plakjes van 3 tot 4 mm
3. Verdeel de citroenschijfjes over het rooster
4. Leg het droogrek of rooster in de voedseldroger
Voordelen gedroogde citroenschijfjes
✅ Gedroogde citroen blijft langer houdbaar
✅ Vitaminen blijven behouden
✅ De smaak is veel sterker
✅ perfect voor bij je frisdrank, thee of cocktail
Wat is de juiste droogtijd voor citroenen?
We drogen citroen 12 tot 16 uur. Citroenen bevatten net zoals sinaasappelen veel meer vocht dan andere fruitsoorten zoals appel of peer. Om die reden moeten ze langer gedroogd worden. De dikte van de citroenschijfjes speelt ook een rol hoelang de droogtijd duurt. Verder zijn de plakjes die dichter bij het warmte element in de voedseldroger zitten sneller droog dan die andere het uiteinde. Vandaar dus dat we de rooster draaien tijdens de helft van de droogtijd.
De juiste temperatuur om citroenschijfjes te drogen
Citroenschijfjes droog je net zoals sinaasappel op 57 °C in de voedseldroger.
Je kan ze ook per stukje drogen maar dan duurt het veel langer voor de citroen gedroogd is.
Geen reacties gevonden