Skip to main content

Perzik drogen in een droogoven

perzik drogen voedseldroger

Hoe moet je perziken drogen?

Gedroogde perzik kun je makkelijk maken in een voedseldroger. Het is een heerlijke zoete en gezonde snack een beetje vergelijkbaar met abrikozen en pruimen drogen. We balanceren de perzik 30 tot 50 seconden in kokend water zodat het vruchtvlees makkelijker droogt. Hierna verwijderen we de pit en snijden we de perzik in halve. Verdeel ze daarna over de roosters gebruik een droogvel zodat het sap niet op de bodem van de voedseldroger lekt. Leg ze langs elkaar dus niet op elkaar. Hierna laten we ze 20 uur drogen op 57 ° C. Het duurt net zoals abrikozen, druiven en pruimen langer omdat het meer vocht en vruchtvlees bevat. Tevens zijn de plakjes veel dikker als bijvoorbeeld gedroogde appelschijfjes.

TIP: Perziken kan je drogen met een voedseldroger. Zorg wel dat je om de paar uur het rooster draait zodat alle stukjes een kans krijgen om te drogen dichter bij het warmte element.

Stappenplan: zelf perzik drogen

  1. Koop rijpe perziken voor een zoete smaak.
  2. Spoel de perziken goed af met water.
  3. Blancheer ze 50 seconden in kokend water. Op deze manier breek je de schil en drogen ze sneller.
  4. Snij de perziken in halve of 4 stukken.
  5. Besprenkel de perziken in met een beetje citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
  6. Verdeel ze over een droogvel en zet het rooster in de voedseldroger.
  7. Stel de temperatuur in op 57 ° C en laat 20 uur drogen.
  8. Om de paar uur mag je de rooster draaien voor betere resultaten.
  9. Controleer na 20 uur of de perziken voldoende gedroogd zijn als dit niet het geval is laat je het nog enkele uren langer drogen.
  10. Bewaar de perziken na het drogen in een weckpot of bewaardoos in een donkere omgeving.

Voordelen gedroogde perzik

✅ Je kan het veel langer bewaren.

✅ Vitaminen blijven behouden

✅ Heerijke natuurlijke snack

✅ Lekker bij muesli en yoghurt.

✅ Rijk aan  vitamine B3, B5 en E

gedroogde perzik

Wat is de juiste droogtijd voor perziken?

We drogen perziken 20 uur in een voedseldroger. Na de droogtijd laat je het afkoelen. Bewaar het in een weckpot of bewaardoos. Liefst op een donkere plaats.

De juiste temperatuur om perzik te drogen

Perzik drogen we op  57 °C in de dehydrator.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Bron: https://www.thespruceeats.com/how-to-dehydrate-peaches-4775072



Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *