Voedsel drogen in de oven
Uw eten drogen in de oven
In de oven heeft u geen controle over uw gedroogd voedsel en dit kan leiden tot slechte resultaten. Voedseldrogers zijn ook efficiënter met gedroogd voedsel, niet alleen in termen van energie en tijd die beide minder zijn, maar ook in termen van de hoeveelheid die je kunt drogen.
Hier enkele feiten waar je zeker een voedseldroger moet aanschaffen in plaats van een oven.
Voordelen voedseldroger
✅Doodt geen voedingsenzymen.
✅Droogt gelijkmatig met de juiste luchtstroom en temperatuur.
✅Trekt effectief vocht uit het voedsel voor een optimale droging.
✅Minimaal toezicht vereist.
✅Energiezuinig dan een oven!
Nadelen oven
❌Zelfs bij een “warmhouden”- stand is de temperatuur te hoog.
❌Doodt vitale voedingsenzymen.
❌De meeste ovens hebben geen lucht circulerende ventilator.
❌Duur om voedsel te drogen.
❌Toezicht vereist.
Geen reacties gevonden