Skip to main content

Voedsel drogen zonder voedseldroger

Gezond voedsel drogen

Uw eten drogen zonder voedseldroger

Voedsel drogen zonder voedseldroger is mogelijk bij een sterke lichtbron zoals onze natuurlijke zon. Maar door het drogen in de zon kan voedsel met een laag zuurgehalte of een hoog eiwitgehalte vatbaarder worden voor de infiltratie van bacteriën. Het kost wat werk met opmaken, het vinden van een grote ruimte en het ’s nachts binnenbrengen of afdekken van het voedsel, zodat uw voortgang niet achteruitgaat. U kunt ook de oven gebruiken maar daar zijn nadelen aan verbonden. Dus we raden dat niet aan! Er zijn verschillende drogers met verschillende prijscategorieën, u vindt ze op onze voedseldroger hoofdpagina.

Vita5 Nobel PRO Voedseldroger
TurboTronic TT-FD14

Gezond voedsel drogen

Een voedseldroger versterkt onze gezonde voedingskeuzes. Je gaat dingen drogen zoals perziken, kersen, appels, bananen, ananas en mango’s. Misschien zelfs paprika’s, tomaten of boerenkool. Dit zijn allemaal voedingsmiddelen waar de meeste mensen nog geen genoeg van krijgen. Een voedseldroger zorgt ervoor dat kwaliteitsvolle, gezonde voeding centraal blijft staan in uw dieet. En dat niet alleen, een voedseldroger helpt ook om het gezonde voedsel dat je vandaag hebt, uit te breiden naar je toekomst, omdat je gezonde voedsel nu kunt bewaren voor later. Zorg ervoor dat je onze lijst voedseldrogers bekijkt.

Kwaliteit voedsel drogen

Met een voedseldroger zoals Stockli koop je kwaliteit tegen een lagere prijs. Fruit zoals bananen, mango’s, aardbeien en kersen worden vaak verkocht als ze volledig rijp zijn. Een voedseldroger geeft je een manier om meer te kopen dan je nu in de uitverkoop nodig hebt, en het te drogen voor later.

Stockli Voedseldroger kunststof

Voedsel drogen voor kinderen

Gedroogd voedsel klaarmaken is een leuk idee voor de kinderen. Het voedsel dat u aan het drogen bent, moet meestal worden gewassen, in plakjes worden gesneden en mooi op je droogrekken worden gerangschikt. Kinderen zijn dol op wassen en schikken, en ze houden vooral van kleine taken waarbij er aan het eind een beloning is. Veel gedroogde vruchten smaken bijna naar snoep (een geweldig vervanger voor echt snoep of junkfood). Bijna al het fruitleer zal populair zijn bij uw kinderen, maar probeer ook bananen, aardbeien, kiwi’s, mango’s, ananas en zelfs watermeloen of meloen. Kinderen houden van ontdekkingen en zeker met smaken.

Tuin voedsel drogen

U heeft veel fruitbomen of een moestuin en u weet niet wat te doen met uw overvolle fruit/groenten.
Een voedseldroger is een geweldige manier om bepaalde etenswaren te bewaren voor later. Met een voedseldroger kunt u goede resultaten behalen met wortelen, maïs, peterselie, tomaten, paprika’s, erwten, knoflook en zelfs mierikswortel. Excalibur en Brod en Taylor zijn de bekende voedseldrogers en ze zijn ruim om al uw overtollige fruit en groenten op te drogen.

Excalibur 4948CDFB
Brod en Taylor Sahara

Kruiden drogen

Een voedseldroger is de meest efficiënte en smaakbehoudende manier om kruiden te drogen die er geweldig uitzien en smaken. Met een gelijkmatige, gecontroleerde temperatuur van 30- 40°C, kunt u kruiden meestal binnen 1 tot 3 uur drogen. Droog je eigen basilicum, munt, gember, tijm en rozemarijn.

Goedkoop voedsel drogen

Veel dure snacks kun je vervangen door je eigen gedroogde voeding te maken
Een voedseldroger is een geweldig apparaat en de beste manier om veel dure snacks te vervangen door gezonder voedsel dat je zelf maakt. Een groot aantal overal verkrijgbaar fruit is een geweldige snack voor onderweg, voor werk, sport of ontspanning. Er zijn veel recepten die je kan combineren met uw gedroogde voedsel.

Wartmann Teflonmat 40 x 40
 
Prijs
Wartmann Siliconenmat 40x40cm
 
Prijs
Wartmann WM-2006 DH
Onze keuze Wartmann WM 1902 DH
Espressions EP5600

Conclusie

Voedseldrogers zijn een uitstekende manier om voedsel te bewaren, de gelijkmatige hitte van een voedseldroger zorgt voor voedsel dat qua voedingswaarde superieur is aan ingeblikt voedsel. Als het op de juiste manier wordt bewaard, blijft gedroogd voedsel weken of maanden gezond en voedzaam bij kamertemperatuur en meestal meer dan een jaar in de koelkast. En er zijn geen chemicaliën of conserveermiddelen nodig.

Voedsel drogen zonder voedseldroger


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *