Yoghurt drogen

Waarom zuivelproducten drogen

Yoghurt is een van de meest geconsumeerde zuivelproducten ter wereld, maar gedehydrateerde yoghurt is nog steeds ongebruikelijk. Yoghurtpoeder wordt beschouwd als een voedzaam voedingsmiddel en kan worden gebruikt als ingrediënt of supplement voor vruchtensap, koekjes, ijs en zuiveldranken.

Als je gedroogde yoghurtbroodjes of yoghurt rolletjes maakt voor school of werk, kies dan voor yoghurt met een hoger vetgehalte, maar als je ze een paar dagen meeneemt naar het buitenland of lange periode, kun je best magere yoghurt gebruiken. Die gaan trouwens langer mee.

Yoghurt drogen tips

  • Probeer een yoghurt te kiezen die geen hoog suikergehalte of toegevoegde zoetstoffen bevat, waardoor het drogen langer duurt.
  • Vermijd yoghurt gemaakt met gelatine en ga voor pectine. Gelatine droogt niet volledig en terwijl pectine de rolletjes plooibaar houdt. Voor vegetariërs is dit een pluspunt!
  • Een echt heerlijke recept is als je yoghurt met vanillesmaak of een ander fruitsmaak laat drogen en daarna mengt met je bereidde fruitpuree.
  • De gedroogde yoghurt is klaar als hij helemaal droog aanvoelt en helemaal niet plakkerig is.
  • Yoghurt poeder bewaren in een hersluitbare plastic zak.
10
beste dehydrator
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0.48 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Sterke RVS behuizing en BPA-vrij. Dubbelwandig met isolatie
We hebben de Wartmann WM-2206 DH meermaals getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2023!
10
welke-voedseldroger-kopen
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Wartmann WM-2110 DH. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,1m².
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

Yoghurt rijzen met een droogoven

Een droogoven of voedseldroger is de perfecte oplossing om yoghurt te rijzen. Droog de yoghurt op een lage temperatuur om zodat de yoghurt optimaal begint te rijzen.

Product Expert bij

Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0