Yoghurt drogen

Waarom zuivelproducten drogen

Yoghurt is een van de meest geconsumeerde zuivelproducten ter wereld, maar gedehydrateerde yoghurt is nog steeds ongebruikelijk. Yoghurtpoeder wordt beschouwd als een voedzaam voedingsmiddel en kan worden gebruikt als ingrediënt of supplement voor vruchtensap, koekjes, ijs en zuiveldranken.

Als je gedroogde yoghurtbroodjes of yoghurt rolletjes maakt voor school of werk, kies dan voor yoghurt met een hoger vetgehalte, maar als je ze een paar dagen meeneemt naar het buitenland of lange periode, kun je best magere yoghurt gebruiken. Die gaan trouwens langer mee.

Yoghurt drogen tips

  • Probeer een yoghurt te kiezen die geen hoog suikergehalte of toegevoegde zoetstoffen bevat, waardoor het drogen langer duurt.
  • Vermijd yoghurt gemaakt met gelatine en ga voor pectine. Gelatine droogt niet volledig en terwijl pectine de rolletjes plooibaar houdt. Voor vegetariërs is dit een pluspunt!
  • Een echt heerlijke recept is als je yoghurt met vanillesmaak of een ander fruitsmaak laat drogen en daarna mengt met je bereidde fruitpuree.
  • De gedroogde yoghurt is klaar als hij helemaal droog aanvoelt en helemaal niet plakkerig is.
  • Yoghurt poeder bewaren in een hersluitbare plastic zak.

Yoghurt rijzen met een droogoven

Een droogoven of voedseldroger is de perfecte oplossing om yoghurt te rijzen. Droog de yoghurt op een lage temperatuur om zodat de yoghurt optimaal begint te rijzen.

10
voedseldroger
Vita5 Nobel Pro 6 Winnaar 2022
De best beoordeelde droogoven uit al onze testen! Met 6 RVS lades en een droogoppervlakte van 0,6 m² kan je een grote hoeveelheid voedsel tegelijk drogen. Compact design met handvatten perfect voor thuisgebruik. RVS en BPA-vrij.
We hebben de Vita5 Nobel Pro 6 een 3 tal weken getest op kwaliteit, functie en gebruiksgemak. Winnaar van het jaar 2022!
10
Vita5 Nobel Pro 10
Als je nog meer voedsel wilt drogen ga dan voor de Vita5 Nobel Pro10. Dezelfde kwaliteit en functies als zijn kleine broer maar dan met 10 lades en een droogoppervlakte van maar liefst 1,45m²! Binnenkant volledig RVS en BPA-vrij!
Als je van plan bent om veel voedsel tegelijk te drogen dan heb je met deze droogoven voldoende capaciteit. Volledig in RVS.
Meer dan 100 beproefde recepten die uitnodigen om meteen zelf aan de slag te gaan. Fruit, groenten en kruiden drogen was nog nooit zo makkelijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Voedseldroger
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0