Skip to main content

Yoghurt drogen

Waarom zuivelproducten drogen

Yoghurt is een van de meest geconsumeerde zuivelproducten ter wereld, maar gedehydrateerde yoghurt is nog steeds ongebruikelijk. Yoghurtpoeder wordt beschouwd als een voedzaam voedingsmiddel en kan worden gebruikt als ingrediënt of supplement voor vruchtensap, koekjes, ijs en zuiveldranken.

Als je gedroogde yoghurtbroodjes of yoghurt rolletjes maakt voor school of werk, kies dan voor yoghurt met een hoger vetgehalte, maar als je ze een paar dagen meeneemt naar het buitenland of lange periode, kun je best magere yoghurt gebruiken. Die gaan trouwens langer mee.

Yoghurt drogen tips

  • Probeer een yoghurt te kiezen die geen hoog suikergehalte of toegevoegde zoetstoffen bevat, waardoor het drogen langer duurt.
  • Vermijd yoghurt gemaakt met gelatine en ga voor pectine. Gelatine droogt niet volledig en terwijl pectine de rolletjes plooibaar houdt. Voor vegetariërs is dit een pluspunt!
  • Een echte heerlijke recept is als je yoghurt met vanillesmaak of een ander fruitsmaak laat drogen en daarna mengt met je bereidde fruitpuree.
  • De gedroogde yoghurt is klaar als hij helemaal droog aanvoelt en helemaal niet plakkerig is.
  • Yoghurt poeder bewaren in een hersluitbare plastic zak.

 

Yoghurt drogen


Geen reacties gevonden


Heeft u een vraag of een mening over dit artikel? Deel het met ons!

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *