Hoe moet je citroenpoeder maken?
Op onze website kon je al lezen hoe je gedroogde citroen maakt met een dehydrator maar wist je dat je van gedroogde citroen ook citroenpoeder kon maken? Citroenpoeder is gedroogde citroen verpulverd tot poeder. Het is zeer sterk van smaak en een bron van vitamine C. Ga eerst naar onze pagina citroen drogen om te zien hoe je citroen droogt. Als je dit hebt gedaan kom je terug naar deze pagina.
TIP: Citroen poeder heeft een geconcentreerde smaak en is nog sterker als gedroogde citroen. Het is een rijke bron van vitamine C.
Stappenplan: zelf citroenpoeder maken
- Droog eerst de citroenen. Je droogt het 12 tot 16 uur op 55 – 60 °C in de voedseldroger.
- Doe alle gedroogde stukjes in een blender en verpulver het tot poeder.
- Bewaar het in een kruidenpotje.
Voordelen gedroogd citroenpoeder
Productarchives.net is het team verantwoordelijk voor voedseldroger-tests.nl, Ons doel? De beste koopgidsen maken met "betrouwbare echte reviews" zodat mensen beter kunnen over gaan tot een aankoop.